Fra kjerrevei til helårsvei – en reise i bilder og opplevelser

Boka om Haukelivegen er nå tilgjengelig i bokhandel.

Pressefotograf Geir K. Hus har begått sin første bok. Der tar han for seg en vei, som var ferdig som kjørevei i 1889 og som i 50 år har vært helårsvei over fjellet.

Det er åpenbart at Hus ønsker at du skal oppleve noe utenfor asfaltkanten når du reiser E134 Haukeliveien. Veien strekker seg fra Drammen til Haugesund og går over Haukelifjell.

– Boka er en hyllest til de som har kjempet for gode veier gjennom tidene, men mesteparten av boka har jeg brukt til å vise fram spennende folk og steder, som du bør få med deg når du kjører mellom Drammen og Haugesund/Karmøy i dag, sier Geir K. Hus.

Han forteller at han er glad i både mat, drikke, naturen og lokalmiljøet. Boka skal være en stor takk til de som holder liv i mattradisjoner, kulturlandskapet langs E134 i dag.

Haukeliekspressen på vei gjennom Austmannalia. Foto: Geir K. Hus.

I boka gjør han en historisk reise, ser litt framover, men aller mest skal dette være en bok om livet langs veien. Hus ønsker å inspirere deg til å stoppe når du er ute på tur.

Tittelen på boken er «E134 Haukelivegen», med undertittelen «Mat, natur og kultur mellom øst og vest». Folk og steder i øst er omtalt på bokmål, men fra Heddal og vestover er språkdrakten nynorsk. Bildetekstene er både på norsk og engelsk. Boka blir gitt ut på eget forlag, og skal være tilgjengelig hos de fleste bokhandlere og en del andre møteplasser langs vegen, heter det i informasjonen fra forfatteren.

Boka er på over 260 sider i formatet 28 x 22 cm og har både nye og gamle bilder.

Slik så veien gjennom Seljestadjuvet ut for 100 år siden. Foto: S. Gran, Norsk Vegmuseums fotoarkiv.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no og pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *