Jager bobiler i naturpark

Tidlig tirsdag morgen gikk politiet til aksjon og fjernet 20 bobiler. En miljøorganisasjon har i tre år levert flere klager på ulovlig tilhold i området.

Bilde fra aksjonen, delt i sosiale medier av myndighetene.

Guardia Civil og lokalpolitiet sammen med lokale myndigheter oppløst onsdag morgen en ulovlig ansamling av bobiler ved Las Alberquillas i Maro-Cerro Gordo, på grensen mellom provinsene Malaga og Granada. Det melder avisa SUR.

Miljøgruppa GENA-Ecologistas en Acción har flere ganger klaget på bobiler og telt som slår seg ned i naturpark-området og bedt om tiltak fra kommunen og politiet.

Denne uka ble de hørt. Da gikk politiet og øvrige myndigheter til aksjon og løste opp den ulovlige ansamlingen av bobiler og telt. I Spania, som i Norge, er det forbudt å kjøre og parkere i naturparker. Miljøgruppa har hevdet at det har blitt parkert utenfor veibanen.

Det var omtrent tjue bobiler og et antall telt som ble bortvist. SUR skriver ikke noe om de ble ilagt bøter.

GENA-Ecologistas en Acción i Axarquía, har rapportert om den ulovlige tilstedeværelsen av bobiler og telt i vintermånedene de siste årene, sist i slutten av januar. De mener at området Maro-Cerro Gordo årlig invaderes av hundrevis av bobiler og telt i vintermånedene.

Klippene ved Maro-Cerro Gordo danner en smal stripe på 12 kilometer parallelt med kysten og kystveien N-340. Området kjennetegnes av bratte klipper og fin utsikt med vakre strender og små viker ved foten av Sierra de Almijara-fjellene.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Jager bobiler i naturpark

  1. Her igjen.ingenting skal være greit…før så hjalp politiet og andre at du skulle oppleve noe.nå er det gebyr på gebyr..å hvor mange politiet har bøtelagt…vil heller si.så bra at noen kommer til disse plassene.hvorfor ikke legge dette til rette for folk.???? Eddie vimme.alfa krøll.no

    • Det kan kanskje være fordi at det er en naturpark, et vernet område det er snakk om. Hvor gjør disse folka av avfallet sitt? Hvor gjør de av gråvannet og kloakken?

    • Hvorfor mer avgifter ?de har bobil og tar med avfallet andre driter i området og slenger rundt med dritepapir rundt over alt er det bedre?

  2. Disse bobilene har aldri skapt noen problemer der, og de parkerer IKKE “i naturen”, men på en stor, grusa parkeringsplass!
    Men igjen ser vi at bilhatere forkledt som “naturvernere” får vilja si! ;-(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *