Hun er noen år yngre enn bobilen hun bor i

Med litt hjelp har Siv snekret ny kjøkkenbenk med skap og nytt bord. Foto: Knut Randem.

Hun har alltid hatt lyst til å bo i en seilbåt, men det ble bobil. Siv Elin er ikke som de fleste andre i bobil. Hun er nemlig yngre enn bobilen hun bor i. Den planlegger hun å bo i mens hun jobber dobbelt og tjener opp nok penger til en bobiltur for miljøet neste år.

Det var i vinter Siv Elin Sjøblom Sletvold (23) kjøpte seg en 26 år gammel Dethleffs og gjorde den til sitt permanente hjem. Hun hadde da vendt tilbake til Trondheim etter studier i Gjøvik. Nå ville hun bo for seg selv.

Jentedrømmen var å bo i en seilbåt, men hun valgte like gjerne en bobil eldre enn henne selv. Den var innenfor de økonomiske rammene hun hadde. Den er fuktfri og alt virker. Det er bra nok for henne.

Alt virker, men dusj har hun ikke. Foto: Knut Randem.

– Jeg har hatt lyst til å leve litt enkelt uten for mange ting rundt meg. Gjerne for å teste ut meg selv, sier hun.
– Det er jo ikke bare, bare å bo i en gammel bobil og i vinter gjorde jeg nok noen nybegynnerfeil før jeg fant ut av teknikken.
Bobilen er malt utvendig av en tidligere eier, men selv har hun malt og snekret inne. Hjelp har hun også fått av et par onkler og pappa. Ny kjøkkenbenk, skap og et lettere bord i salongen har det blitt så langt.
Hun sovet i senkesenga, men planlegger å lage til et alternativ i salongen for bruk på varme dager. Det kan bli litt varmt der oppe i senkesenga.

Hun flyttet inn i bobilen sammen med sin lille hund, Pia. Her lever de sitt liv nesten midt i Trondheim.

Siv og Pia (på armen) bor fast i en Dethleffs fra 1992. Foto: Knut Randem.

– Med bobilen kan jeg reise hvor jeg vil og gjøre hva jeg vil, sier hun. Nesten. Hun har nemlig to jobber for å spare opp nok penger til et prosjekt hun vil gjennomføre neste år. Turnusen for de to jobbene gjør at hun av og til får en hel uke fri. Fridagene i helger bruker hun delvis til å besøke Øysand camping der hun har familie, men planlegger å besøke flere av campingplasser i området for å bli bedre kjent.
Men Dethleffsen, Siv og Pia har også vært på langtur til Tromsø og det gikk over all forventning.
– Jeg hadde regnet med litt småtrøbbel, men det gikk så fint uten problemer, forteller hun. Nå planlegger hun sommerferie med bobilen til Stockholm.

Miljøengasjement
Siv bekymrer seg som så mange andre for alt plastavfallet som skylles i land langs kysten. Og hun har tenkt å gjøre noe med det. Neste år tar hun seg fri i minst tre måneder for å kjøre langs kysten og plukke søppel. Helst vil hun engasjere til lokale aksjoner. Til det vil hun bruke Instagram-kontoen hun og bobilen har.
– Jeg blir da på tur så lenge jeg har råd, sier hun.

På turen tar hun med seg kajakken og sup-brettet (stående padling med en åre). I tillegg håper hun å lære og drive med fridykking.

Bobil kan også brukes til fest, har Siv oppdaget. Foto: Instagram @boblaogmoi

Vaktbikkje
Du lurer kanskje på hvordan hun kan bo i en bobil nesten midt i Trondheim? Det har sin naturlige forklaring. Familien eier en bedrift et par steinkast bortenfor bobilplassen i Trondheim. Der står hun parkert i et hjørne av gårdsplassen.

Her er hun koblet på strøm og kan ta seg en dusj. Hennes gamle Dethleffs har nemlig toalett, men ingen dusj så det er godt å ha den muligheten. For sommerdusjing ved fricamping har hun kjøpt seg en utedusj.

Vesle Pia har vist å gjøre nytte for seg. I firetiden en morgen tidligere i år varslet hun høyt og tydelig at det var folk utenfor. Det var trolig innbruddstyver på vei inn i bedriften, men Pia gjorde gjengjeld for gratis husleie og skremte bort tyvene.

Følg eventyret, står det bak på bobilen. Foto fra Instagram og @boblaogmoi

Innvielsesfest for bobilen
– Hvordan er det sosiale livet for ei ung jente når du bor i en bobil? Hva synes vennene dine om dette valget? undres journalisten, som er i en mer typisk bobilalder.
– Det går kjempefint. Reaksjonene varierer fra ”kult” til ”hva??”.
Nå skal hun ha innvielsesfest for bobilen. Det blir vel rundt 20 gjester, så da rigger hun seg til på fricamping med bord ute. Her er det bare muligheter.

Har du lyst til å følge med Siv Elin Sjøblom Sletvolds tur videre i bobilen og på miljøturneen neste år, så kan du jo følge henne på Instagram – @boblaogmoi.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *