Åpner første byggetrinn med nye utsiktsplattformer

Lettere adkomst til utsiktspunktene. Foto: Silja Lene Løken.

Der øst blir til vest. Eller omvendt, der Hardangervidda blir til Måbødalen. Der ligger Vøringsfossen og markerer inngangen til Vestlandet med et fall på 182 meter.

Tryggere for alle. Foto: Silja Lene Løken.

Nå åpner første trinn av det som skal gi turistene en luftig opplevelse av fossen. Vassdraget er regulert, men har om sommeren en vannføring på 11,5 kubikkmeter i sekundet. Et spektakulært syn og en av de mest besøkte naturattraksjonene i landet.

Det er offisiell åpning her den 4. juli, men du kan allerede nå ta deler av nyanlegget i bruk. På kanten av stupet nedenfor Fossli er det etablert utsiktsplattformer, stier og trapper som gjør det tryggere å oppleve fossen. I første byggetrinn er det også nytt toalettbygg, parkeringsplasser og informasjon.

Det blir offisiell åpning 4. juli, men det meste av trinn 1 er ferdig nå. Foto: Silja Lene Løken.

I neste byggetrinn, som starter i år, bygges det en spektakulær trappebru som skal binde Fossli og Fossatromma (øst og vest) sammen, forteller Statens vegvesen, Turistvegseksjonen i en pressemelding.
Det andre byggetrinnet skal stå ferdig til sommersesongen om to år.

Åpningsdag
Den offisielle åpningen finner sted 4. juli. Da blir det kortesje av veteranbiler for inviterte gjester fra Vøringsfossen kafé til Fossli. Åpningsprogrammet starter deretter kl 14.

Anlegget rundt Vøringsfossen inngår i satsningen rundt Nasjonal turistveg Hardangervidda.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Spektakulært for bobilister og anna folk

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *