Etrusco trekker nordover

Etrusco galopperer nordover. Foto: Knut Randem.

I fjor lanserte EHG det nye bobilmerket Etrusco, øremerket for det søreuropeiske markedet het det da. Siden har strategien åpenbart endret seg og merket er nå på vei nordover.

EHG eller Erwin Hymer Group, som er det fulle navnet produserer en rekke merkevarer. Etrusco var i fjor det nyeste merket fra EHG. Noe spesielt var det at merket da ble betegnet som et merke først og fremst for det søreuropeiske markedet. Deler av bobilen produseres hos Laika blant annet for å spare transportkostnader, het det da. Det ble også antydet at også Mellom-Europa ville få se dette merket i handelen. Mens det var utenkelig at Nord-Europa skulle få Etrusco.

Salongen i en av de halvintegrerte modellene i 2018. Foto: Knut Randem.

Nå har Etrusco likevel galoppert nordover og blir i 2019-utgave solgt i Sverige og Danmark gjennom Erwin Hymer Group Nord ApS i Vejle. De representerer blant annet EHG-merkene Dethleffs og Sunlight i Norge.

Grunnrissene i Etrusco kan minne om Carado. Foto: Knut Randem.

Morten Sonnich i EHG Nord sier til Bobilverden.no at det ikke er tatt noen beslutning for Norge. Det blir uansett ikke før tidligst i 2020 merket vil være tilgjengelig i Norge.
– Det skal først være en etterspørsel og interesserte forhandlere før merket kan tas til Norge. Vi skal presentere merket for svenske og danske forhandlere under Caravan salon i Düsseldorf til høsten, forteller han.

Heller ikke Kroken Caravan Import AS på Åndalsnes, som har flest EHG-merker i sin portefølje i Norge, vet noe om Etruscos framtid.
Tor Grüner sier til Bobilverden.no at han og flere forhandlere besøker Laika-fabrikken i neste uke i forbindelse med landeringen av deres 2019-modeller. Da kommer de også til å se nærmere på Etrusco.

– Før eller siden kommer Etrusco til Norge, sier Grüner, men først må tyskerne bestemme seg for hvilken strategi de vil følge. Det er uttalt under ny ledelse at alle merker skal være i alle land, men også den strategien kan ha unntak.

Om det blir Kroken eller EHG Nord som eventuelt skal ta Etrusco til Norge er det nok heller ingen av de to som vet i dag.

Kjøkken og salong. Foto: Knut Randem.

I 2018-utgave har Etrusco syv halvintegrerte og to helintegrerte modeller å velge i. Designet er italiensk, men grunnrisset kan minne om Carado, et annet EHG-merke.
– Vi er veldig fornøyd med den positive utviklingen av Etrusco, og er sikre på at våre bobiler og design også vil bli godt mottatt i Nord-Europa, sier produktsjef Christian Striebel i Etrusco GmbH, et EHG-selskap, til Ampnet.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *