En lang dag fra Hirtshals

Det er kort vei til sentrum i Hann Münden. Foto: Knut Randem.

Det er kort vei til sentrum i Hann Münden. Foto: Knut Randem.

Noe nytt møter gammelt. Foto: Knut Randem.

Noe nytt møter gammelt. Foto: Knut Randem.

Starter du i Hirtshals og skal sørover gjennom Tyskland er dette en fin stopp etter 85 mil. Om du ikke kjører for å komme fram, men for å oppleve, er denne tyske småbyen langs A7 likevel en utmerket opplevelse. Byen har både bobilparkering og campingplass tett på et sentrum med over 600 år gamle bygninger.

Byen bærer navnet Hannoverch Münden, men forkortes vanligvis til Hann. Münden og omtales også med bare et av de to navnene. Byen ligger i Götingen like nord for Kassel. Ta av ved avkjøring 75 eller 76 fra A7 og kom deg bort fra ståket på autobahn om det så bare er for en natt.

På en øy der elvene Fulda og Werra går sammen til én ligger det både en bobilparkering og en campingplass. De to elvene smyger seg inntil sentrum på hver sin side, så her er det bare fem minutters rolig gange inn i et godt bevart sentrum med bygninger som kan være mer enn 600 år gamle.

Etter en dagsetappe fra Hirtshals var det behagelig å kjøre noen få kilometer fra autobahn og legge seg til på bobilparkeringen.
Bobilparkeringen er en grusplass hvor det er strømuttak til et antall bobiler og en tømmestasjon.
Vi fikk ikke plass med stikkontakt, men la oss til i overgangen til regulær parkering. Prisen for bobiler er den samme enten du får strøm eller ikke – 6 euro for 24 timers opphold. Tømming av toalett og spillvann er gratis, men du må betale litt for å fylle vann.
Plassen var relativt uorganisert, men fungerte likevel helt greit. Betalingen ordner du på en automat.
Det er også et toalett ved bobilparkeringen. Det er åpent kun på dagtid og stenger kl 19.
I følge Bordatlas skal det være ytterligere to bobilparkeringer i Hann. Münden, men de så vi ikke på.

Plassene bortenfor den røde bilen har strøm innen rekkevidde. Foto: Knut Randem.

Plassene bortenfor den røde bilen har strøm innen rekkevidde. Foto: Knut Randem.

Etter en lang dag i bobilen, var vi klare til å gå ut for å spise middag. Vi gikk de få meterne over elva og var på rådhusplassen på et øyeblikk. Der fikk vi valget mellom å spise inne eller ute. Vi valgte å sitte ute i varmen, men også slik at vi kunne nyte synet av de velholdte bygningene. Vi skulle videre neste morgen, men tok en spasertur i gamlebyen før vi tørnet inn for kvelden.
Neste dag var en søndag og det så ut til at parkeringsplassen i fortsettelsen av bobilparkeringen er et yndet utgangspunkt for fot- og sykkelturer. Ta en titt på den engelskspråklige filmen nederst i artikkelen for å få litt flere ideer om hva denne byen er.

Brua ut til campingplassen 100 meter unna var merket med maksimal vekt 3 tonn. En av våre Facebook-deltakere har imidlertid fortalt at betjeningen der sier at de ikke skulle bry seg om skiltet. Opplysningen var ledsaget av et bilde av en Concorde midt på brua. Campingplassen skal ha en egen bobilavdeling. Vil du ha noe annet en grus under føttene og campingplassens komfort, må du driste deg over brua…

Vurdert av redaksjonen i juli 2013.

Du kan se en turistpresentasjon av Hann. Münden under. Bobilparkeringen kan så vidt sees i et oversiktsbilde. Plasseringen av plassen er vist i kartet nederst.


The Town of Hannoversch Münden | Discover Germany by DW_English

Del dette med andre:

  3 comments for “En lang dag fra Hirtshals

  1. Hann Münden er en meget fin by, nesten som et levende museum. Kom dit helt tilfeldig, og ble plassert ved siden av folk fra nabokommunen vår. Våre venner som var innom neste år etter anbefaling fra oss, ble plassert ved siden av samme folk som oss fra nabokommunen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *