E6 Bognes-Skarberget: Ferjesambandet åpner for sommeren

Ferjesambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik stenger i 11 uker fra 1. april. Samme dag åpner sambandet E6 Bognes-Skarberget.

E6 Bognes-Skarberget åpner igjen 1. april. Da stenger Drag-Kjøpsvik til 1. september.

Statens Vegvesen og entreprenøren PEAB AS er omtrent halvvegs i ombygging og utbygging av nye ferjeleier i Tysfjorden. For å få gjennomført helt nødvendig arbeid, må ett og ett av de to ferjesambandene i perioder stenge.

Fra 1. april stenges derfor rv. 827 Drag-Kjøpsvik i to og en halv måned. Trafikken rutes i denne perioden over sambandet E6 Bognes-Skarberget, som da åpnes igjen etter å ha vært stengt siden nyttår. Omkjøringen skiltes med lystavle i Dragskrysset i sør og ved Efjord i nord.

Styrker det åpne sambandet
Når bare ett ferjesamband er åpent betjenes det med to ferjer. Det vil si at MF Vardehorn flyttes til Bognes-Skarberget 1. april. Og motsatt flyttes MF Melshorn til Drag-Kjøpsvik når Bognes-Skarberget må stenges i september.

Fra 27.5.22 planlegges det ytterligere ferjekapasitet på Bognes-Skarberget. Denne ruten er ikke endelig satt.

Ombyggingen er et ledd i det grønne skiftet. Når de fire ferjeleiene står ferdig i desember 2022, setter Statens vegvesen inn nullutslippsferger (El-ferjer) i begge samband. Ombyggingen vil også gi bedre og sikrere trafikkavvikling. Det bygges samtidig servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter som er tilrettelagt for alle reisende.

Kontinuerlig byggeaktivitet
Statens vegvesen gjør oppmerksom på at det også utenom periodene med stengning vil være byggeaktiviteter ved de fire ferjeleiene. Dette kan i noen tilfeller medføre forsinket avvikling av trafikk. Områdene der byggingen pågår kan være uoversiktlige. Vær aktsom og vis ekstra hensyn til de som jobber der, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *