E 39-veiåpning langt foran skjema

Den første delstrekningen av E 39-prosjektet Kristiansand-Ålgård åpnet 22. desember. Det var mer enn et halvt år før tiden.

Statssekretær Mette Gundersen fikk æren av å erklære E 39 for åpnet. Her sammen med Lindesnes-ordfører Even Tronstad Sagebakken og fylkesordfører i Agder, Arne Thomassen. Foto: Nye veier AS.

Den nye europaveien erstatter ulykkeutsatt strekning mellom Mandal og Kristiansand i Agder som har vært preget av driftsforstyrrelser vinterstid.

– Dette er en kjempeviktig milepæl for ny E 39. Det er blitt jobbet hardt for dette i mange år. Nå lager vi vei som er mye sikrere og som gjør at vi kan holde ulykkestallene nede. Dette strekket har vært svært ulykkesbelastet, sa statssekretær Mette Gundersen under åpningen av det første nye veistykket med firefeltsvei mellom Kristiansand og Stavanger med fartsgrense 110 km/t.

Den nye europaveien erstatter ulykkeutsatt strekning mellom Mandal og Kristiansand i Agder som har vært preget av driftsforstyrrelser vinterstid.

For Nye Veier og totalentreprenør Hæhre har det vært målsetting å få veien ferdig før årets vintersesong setter inn for fullt. Målet ble nådd. Onsdag formiddag ble veiprosjektet i sin helhet påsatt trafikk. Fra før er deler av prosjektet tatt i bruk forløpende etter ferdigstillelse. Nå åpnet de siste kilometerne av prosjektet som til sammen består av sju kilometer firefelts E 39 med fartsgrense 110 km/t, samt tilførselsvei både til sentrumsnært Mandal og veisystem nord for prosjektet.

– Trafikkaos vinterstid på E 39 i Vatnebakken er nå historie. Årets vintersesong skal kjøres på en helt ny, trafikksikker vei. Og det får vi til fordi vi åpner mer enn et halvt år før tiden. Vi har sammen med Hæhre bygget en vei som sparer liv, som fjerner møteulykkene og får trafikken effektivt fram. Sistnevnte er særlig viktig for næringstrafikken og for pendlere, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier i en pressemelding. Anleggsarbeidene startet oktober 2019. Byggeperioden er to år og to måneder.

Nye Veier har med denne delåpningen levert nesten 90 km med ny, trafikksikker motorvei. Neste høst plusser selskapet på med ytterligere 19 kilometer når naboprosjektet E 39 Kristiansand vest – Mandal åpner.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *