Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenger i flere måneder

Ferjesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges i tre måneder fra og med 3. januar 2022. Det blir omkjøring over sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik.

Bognes-Skarberget stenger i tre måneder fra 3. januar 2022. Bognes-Lødingen påvirkes ikke av utbyggingen og vil gå som normalt.

Statens Vegvesen og entreprenøren PEAB as bygger om de fire ferjeleiene i Tysfjorden. For å få gjennomført helt nødvendig arbeid, må ett og ett av de to ferjesambandene i perioder stenges, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

3. januar stenges derfor E6 Bognes-Skarberget i tre måneder. Trafikken rutes da over sambandet rv. 827 Drag-Kjøpsvik. På E6 blir omkjøringen skiltet med lystavle ved Dragskrysset i sør og ved Efjord i nord.

Styrker det åpne sambandet
Når bare ett ferjesamband er åpent betjenes det med to ferjer. MF Melshorn flyttes til Drag-Kjøpsvik når Bognes-Skarberget stenges og MF Vardehorn flyttes til Bognes-Skarberget når Drag-Kjøpsvik stenges.

Ombyggingen er et ledd i det grønne skiftet. Når ferjeleiene står ferdig i desember 2022 setter Statens vegvesen inn nullutslippsferger (El-ferjer) i begge samband. Ombyggingen vil også gi bedre og sikrere trafikkavvikling. Det bygges samtidig servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter som er tilrettelagt for alle reisende.

Venter krevende trafikkbilde
Statens vegvesen oppfordrer alle til å kjøre ekstra aktsomt langs rv. 827 når det settes inn to ferjer over Drag-Kjøpsvik. Det vil bli flere biler på vegen enn normalt og trafikken kan i perioder komme til å gå tregere enn vanlig. Senk farten, vis særlig hensyn til skolebarn, andre myke trafikanter og til de som jobber med å bygge om ferjeleiene.

Statens vegvesen gjør oppmerksom på at det også utenom periodene med stengning vil være byggeaktiviteter på begge ferjeleiene. Dette kan i noen tilfeller medføre forsinket avvikling av trafikk.

Trafikken over rv. 85 Bognes-Lødingen påvirkes ikke av utbyggingen og vil gå som normalt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *