Dobbelt så mange biler i påsketrafikken

Hvis du ikke vil stå i kø, bør du unngå å kjøre hjem 1. påskedag. Statens vegvesen overvåker påsketrafikken for å gi best mulig informasjon til trafikanter til og fra påskeferie. Bobilverden gjennomfører en prøveordning med å vise de siste viktige trafikkmeldingene fra Statens Vegvesen i et eget felt til høyre litt ned på denne siden.

Vegvesenet forventer en jevn trafikk både fredag og lørdag før palmesøndag, og onsdag før skjærtorsdag. Vegtrafikksentralen legger fortløpende ut meldinger om kø og forsinkelser på vegvesen.no. Meldingene blir også sendt de ulike radiostasjonene.

Her blir det kø
Trafikken i forbindelse med påskeutfarten fordeler seg jevnt over helgen.Trafikktall viser en topp på E16 Sollihøgda fra kl. 14 til 19 fredag før palmesøndag og en topp mellom kl. 12–13 lørdag før palmesøndag.
I Buskerud oppstår de lengste køene på Ringerike, i Hallingdalsområdet og på fylkesveg 40 mot Kongsberg i forbindelse med hjemfarten 1. påskedag. Køene oppstår ved 13-14-tiden, og kan vare helt til midnatt.

Følg skilting
Statens vegvesen henstiller til fjellturister om å ikke parkere langs riksveger og fylkesveger på fjellet der dette ikke er tillatt. På grunn av sikkerhet og fremkommelighet, blir parkering forbudt skiltet flere steder.
Ved kødannelser vil omkjøringsruter bli skiltet. Det er imidlertid få omkjøringsmuligheter i Buskerud.

Overvåker trafikken fra fly
Statens vegvesen vil overvåke påskehjemfarten med fly 1. påskedag. Dette muliggjør et større overblikk og rask informasjon til Vegtrafikksentralen. Mengden biler på parkeringsplasser ved alpinanlegg og utfartssteder danner også grunnlag for prognosen som Vegtrafikksentralen sender ut 1. og 2. påskedag.

Statens vegvesen oppfordrer alle til å sjekke vær- og føreforholdene før de legger ut på kjøretur.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *