Dette får bobilfolk til å velge overnattingssted

Pris, strøm, tømmemuligheter og sikker avstand er de viktigste kravene til overnattingsplassene. Foto: Knut Randem.

Hva får deg til å velge et overnattingssted med bobilen? En undersøkelse gir svar på hva som får mange til å velge som de gjør – enten de velger campingplass, bobilplass eller noe annet.

Det kan være mange årsaker til at vi velger et bestemt overnattingssted. Norsk Turistutvikling har prøvd å få svar gjennom en undersøkelse der brukerne av Camping Key Europe har blitt invitert til å svare på spørsmål.

I undersøkelsen skilles det ut ti kriterier som avgjør hvorfor vi gjør de valgene vi gjør. 3 av 4 (76 prosent) setter pris og tilgang til strøm som de viktigste kriteriene for valg av overnattingssted.

Hakk i hel følger tømmemuligheter for spillvann og toalett med 74 prosent. Sikkerhetsavstand mellom enhetene er viktig for 73 prosent.

Tømmemulighetene er viktigere enn å kunne fylle vann. Foto: Knut Randem.

De fire punktene skiller seg klart ut før de neste punktene på lista: fylling av vann; 62 prosent, standard og kvalitet på overnattingsstedet; 57 prosent, vertskap og service; 56 prosent, døgnåpne servicebygg; 55 prosent og nattero; 51 prosent.

Hvilke fasiliteter bruker vi?
Bare 55 prosent legger vekt på at overnattingsstedet har døgnåpne servicebygg, men når de først finnes ser det ut til at de benyttes flittig. 68 prosent oppgir nemlig at de benytter sanitæranlegget vanligvis eller ofte. 11 prosent benytter det sjelden eller aldri.

Over halvparten av respondentene mener standard og kvalitet er viktig, men 65 prosent mener likevel at stjerner ikke er viktig. 22 prosent vil velge overnattingssted med minst tre stjerner.

Dette mener vi om norske campingplasser
I undersøkelsen fikk respondentene mulighet til å fortelle med egne ord hva de mener om norske campingplasser.

Dyre med stor variasjon i standard og dårlige sanitæranlegg er tre innvendinger mot campingplassene. Likevel nevnes at de er rene, ryddige, velstelte, har orden, er ordentlige og trygge med god service. Det er med andre ord et stort sprang i erfaringene med campingplassene.

Samlet er det over 70 prosent som er fornøyde med vertskap og service, standard og helhetsinntrykket av campingplassene. Nesten like mange mener at serviceanlegg og fellesfasiliteter er svært bra eller ganske bra.

Undersøkelsen ble gjennomført blant norske brukere av campingkortet Camping Key Europe. 68 prosent av respondentene kjører bobil og 24 prosent med campingvogn. Gjennomsnittsalderen på respondentene var 65 år. 22 prosent av de som svarte på undersøkelsen er bosatt i Viken.
Undersøkelsen ble gjennomført i slutten av august 2023. Den ble gjennomført av Norsk Turistutvikling med støtte av Nasjonal klynge for campingnæringen og NHO Reiseliv.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  8 comments for “Dette får bobilfolk til å velge overnattingssted

  • Norske turister blir bare mer og mer kravstore og støyende med sitt alkoholforbruk og egoistiske oppførsel. Føler at de ødelegg camping idyllen for de utenlandske gjestene.
   Dere klager på at Camping plassene ikke har gode nok tilbud og ikke er bra nok, og så overnatter dere på rasteplasser og i veikanten?? Veit ikke om jeg skal gråte eller le. Tørr ikke tenke på hvor dette ender.

  • For meg- med liten Camping vogn. Vil det virke umulig feriere med tanken og vere uønsket. Mine turer er frihet, gå sykle for frihet og helse. Vårt kjere Norge, må ha plas til egen befolkning. Tar gjerne noe opprydding etter andre villcampere. Har sett busser tømme i elven fra valdresflya. Så er det kjert komme tilbake vor en er kjent på stiene mm. Ingen frihet å Dra kredittkortet for ver bevegese. For meg er bra at alle steder ikke er utbygd. Sverige er annerledes priser? Norge må tilpasse priser etter menneskenes varierende lønn.

 1. PRIVATLIV !
  Jeg ser etter private plasser ute i naturen, i god avstand fra folkemengder i camping- / bobilbyer.
  Det er nok folk / naboer der jeg bor.

  • Det gjør jeg også på grunn av at det koster mer enn det smaker.Jeg har også opplevd i Svolvær at campingplass eier ikke overholdt regler til avstand og brannforskrifter.

 2. Eg ser etter gamle camping plasser.va ein gang på ein plass med ute do og ein vask med kaldt vatn ute.de er hitil den koseligaste campingplassen eg har ver på🌞🌞

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *