Campingplasser som har “noe” ekstra

Bobilverden utfordret denne uka sine tilhengere på Facebook til å fortelle om hvilke campingplasser som er deres favoritter. Hva foretrekker de om sommeren – og om vinteren? 54 svarte og delte sine anbefalinger av tilsammen 45 campingplasser.

Vi bobilister fricamper, vi bor på bobilparkeringer og vi bor på campingplasser. Noen varierer mellom alternativene, mens andre ikke kan tenke seg å fricampe eller å bo på en campingplass. Denne gangen spurte vi om hvilken campingplass som er den enkeltes favoritt. Vi ba ikke om vurderinger av fasiliteter. Anbefalingene er derfor meget subjektive. Derfor kan det godt hende at en teknisk dårlig campingplass blir anbefalt fordi folk rett og slett trives der.

Vi har satt alle anbefalingene inn i kartet under. Klikk på de blå markørene for å lese anbefalingen – enten den er kort eller lang.

Lesernes anbefalinger ligger først og fremst i Norge, men store deler av Europa-kartet måtte benyttes for å få plassert alle favoritstedene. Blant de norske plassene sprer anbefalingene seg jevnt utover, men i Sverige er det områdene rundt Strømstad og Piteå som skiller seg ut.

I Danmark er Hillerød nord for København en klar favoritt. Ellers i Europa er anbefalingene strødd jevnt utover. Likevel er det en klar opphopning av anbefalinger i Kroatia.

Anbefalingene fra den enkelte spenner fra å si navnet på sin favoritt til å gi en fyldig begrunnelse av sitt valg. Her er spennet stor. Ikke alle har skrevet navnene slik at vi har greid å finne dem igjen på kartet, men vi har plassert markørene etter beste evne. Vi har ingen ambisjon om at dette kartet plasserer campingplassene 100 prosent korrekt, men har vi bommet fullstendig, så gi oss et tips.

Kartet under vil bli vedlikeholdt og tilføyd nye navn når vi registrerer anbefalinger enten under denne artikkelen eller på vår Facebook-side. Gi fortrinnsvis dine anbefalinger under denne artikkelen.

Vi har ingen garanti for at ikke eiere av campingplasser har anbefalt sin egen plass, men vi stoler på at vi blir varslet dersom slikt blir oppdaget.Del dette med andre:

  9 comments for “Campingplasser som har “noe” ekstra

    • Ikke egne erfaringer, men hører anbefalinger om å reise i gruppe. Det finnes firmaer som arrangerer eller er ledsagere/guider på rundturer. Enslige bobiler skal visstnok være utsatte for ran/ransforsøk/maktmisbruk.

  1. Anbefaler Bodens Camping & Bad i Boden, Sverige. Boden er en flott liten by (30.000 innbyggere i kommunen) Det er kun ca. 300 meter fra campingplassen inn til sentrum av byen. 50 meters utebasseng rett ved campingen. Campingen har også en liten pizzarestaurant og butikk, utleie av sykler, tråsykler og moped. Minigolf finner du rett utenfor. Flott badeland (Nordpoolen) bare noen kilometer unna. Boden er en sykkelby og derfor anbefales det at sykler tas med.

  2. Etter flere år på tur på kontinentet hvorav de 3 siste til Krotasi,
    Kamp Adreatic ved Primosten, Kroatsia, som en av de bedre. Ikke 5 stjernes, men det vi har bruk for. Mindre og mer personlig. 2km fra Primosten, en fin elgammel by…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *