Bygger bobilplass i stedet for hotell

Vanligvis er det omvendt, men markedet avgjør og entreprenøren anlegger bobilplass i stedet for å bygge hotell og boliger.

Arbeidet med å anlegge bobilplass på Reineholmen (nederst i bildet) pågår for fullt. Foto: Raymond Jonassen.

På Reineholmen i Ballstad i Vestvågøy har entreprenøren lagt ned et titalls millioner kroner i å klargjøre for bygging av blant annet hotell. Det er anlagt brygger rundt hele øya samt en del båtplasser. Nå utsetter entreprenør Raymond Jonassen byggeplanene på ubestemt tid og anlegger bobilplass for 45 bobiler.

Jonassen fikk dispensasjon av kommunen fra reguleringsplanen i 10 år for å kunne anlegge bobilplassen. Om og når det skal bygges på Reineholmen avgjøres av den økonomiske verdenssituasjonen, men det blir nok bobilplass her det meste av tiden vi har fått dispensasjon, sier Jonassen.

– Det er mye besøk i området, og vi ser at bobilene kommer hele året. Og det er mange av dem, så det er et stort behov for en ny bobilplass her.

Han legger nå inn om lag 3 millioner kroner ekstra for å anlegge bobilplass med servicebygg og tømmestasjon.

– Her er det snøfritt og vi er i gang med planeringsarbeidene. Også servicebygget har vi påbegynt. Vi tar sikte på å åpne plassen for bruk fra 1. mai, forteller Jonassen. Plassen skal ha åpent hele året og blir brøytet ved behov.

– Vi anlegger 27 plasser for bobil inntil 10 meter på selve holmen. Resten av plassene blir anlagt på landsiden og får plasser for bobiler inntil 7 meter.

Reineholmen bobilcamp skal stå ferdig 1. mai.

Jonassen anlegger kunstgress mellom plassene og alle får 16A på strømstolpene. Tømmestasjonen blir selvfølgelig gratis for gjester, men den skal også kunne benyttes av andre mot betaling.

Plassen blir selvbetjent. Ved innkjøringen vil en tavle vise hvilke plasser som er ledige. Besøkende velger hvilken plass de vil ha og betaler så for denne på nett. Plass kan også bestilles på forhånd. Se Bobilplassen.no for detaljer om pris, fasiliteter og kart.

Reineholmen, et gammelt fiskebruk
I gamle dager var Reineholmen kjent blant fiskere som et ideelt utgangspunkt for å dra ut i de rike fiskefeltene som Lofoten er verdenskjent for. Øyas plassering, beskyttet mot de ville havstrømmene, gjorde den til en sikker havn for fiskere gjennom århundrene.

Slik så det ut på Reineholmen i «gamle dager». Foto: Raymond Jonassen.

Fra 1800-tallet og helt fram til 1970 var det fiskeriaktivitet på Reineholmen, forteller Jonassen. Det er en fin havn å legge til i. Nå anlegges det badetrapp og mulighet for å sette ut kajakk eller annet utstyr du måtte ha med deg.

I nærheten blir det mulighet for å reise ut på fisketurer, gå fjellturer og å benytte lokale butikker og restaurant, reklamerer Jonassen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Reineholmen bobilcamp (Bobilplassen.no)

Del dette med andre:

  1 comment for “Bygger bobilplass i stedet for hotell

  1. Kjempefint tiltak. Men – mange bobiler i dag er over 10 meter. Max lende for bobil (ikke ombygget buss) er 12 meter. Hvorfor ikke legge til et par av plassene til dette? Etter et visst klokkeslett kan alle bruke disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *