Bybobil med soveromsutsikt fra taket

En bybobil med hevetak gir bedre soveplass. Samtidig er det full takhøyde i kupeen. Karmann utvider dermed bruksområdet for denne modellen.

Davis View, bybobil med utsikt fra sengen på taket. Foto: Produsenten.

Bybobilen Karman Davis finnes fra tidligere, men med nye Davis View får du bedre plass enn tidligere. Navnet View sikter til utsikten du får fra soverommet på taket.

Soverommet på taket egner seg kanskje ikke for en norsk vinter, men sommerstid kan det være luftig å sove med utsikt 270 cm over bakken. Det gir en takhøyde i hele bilens lengde på 197 cm.

Lett og luftig interiør i Davis View. Den lille takluka gjør at stivheten i karosseriet påvirkes mindre. Foto: Produsenten.

I «første etasje» er Davis View identisk med Davis og finnes i tre utgaver: 540, 620 og 630, som også gjenspeiler lengden på de tre modellene.

I hevetaket er det en ekstra seng på 180 x 120 cm. Du klatrer opp med en innvendig stige, men i motsetning til mange bobiler med hevetak så er det ingen stor åpning opp, men heller en luke som gir bedre tetting når taket er senket.

Nye Davis 630 View har potensiale til å bli populær blant de som trenger god plass i lasterommet bak. Sengen der er 192×190/180 cm og kan heves opp under taket.

Det gir et stort lasterom med metallgulv og surrekroker. Med en rampe kan for eksempel en motorsykkel enkelt trilles inn og surres fast. Det gjør modellen til en bil for dagliglivet like mye som en feriebil med fire sengeplasser.

Sengen går opp elektrisk med et fingertrykk. Davis får da et stort lasterom bak hvor en motorsykkel kan få plass. Foto: Produsenten.

Tekst: Willem Laros, BoCM, bearbeidet til norsk av Knut Randem, Bobilverden.no

Presentasjonen av nyheter for det nye året gjøres i samarbeid med Bobil- og CaravanMagasinet. Pga Covid-19 er årets produktnyheter basert på digitale presentasjoner fra produsentene eller som i dette tilfellet en lokal frilansjournalist.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *