Bobilopplevelse og verdens nordligste proffe sykkelløp

I fjor ble Arctic Race of Norway arrangert for første gang. I år gjentas suksessen og flytter enda litt lenger nordover. Synes du det er for langt å ta bobilen til Tour de France, kan du bygge din egen stemning langs løypa i nord.

Nå er ikke Arctic Race of Norway på langt nær så langvarig og med så mange etapper som sin franske storebror hvor tusenvis av nordmenn har opplevd stemningen langs løypa i bobil eller på annen måte.
Men Arctic Race of Norway har fire spektakulære etapper og gir deg rikelig med muligheter for fricamping med bobilen langs løypa.

De fire etappene i Arctic Race of Norway.

De fire etappene i Arctic Race of Norway.

Den første utgaven av Arctic Race of Norway ble en braksuksess med om lag 150.000 tilskuere, forteller arrangørene. Tilskuerantallet var høyt og dekningen i media var omfattende. Det kan ha sammenheng med at dette var det første profesjonelle sykkelrittet nord for polarsirkelen. I år flyttes løpet 400 km lenger nord. Helt til topps.

Den første etappen i årets løp kliner til med målgang på Nordkapp 14. august. Deretter blir det etapper fra Honningsvåg til Alta, fra Alta og opp på Kvænangsfjellet og den siste etappen rundt Tromsø og Kvaløya.
Det betyr at både første og andre etappe går mellom Skaidi og Honningsvåg (og omvendt).

Den første etappen går torsdag 14. august og er 204 km lang. Starten går i Hammerfest og etappen går på riksvei 94 til Skaidi før den følger E6 til Olderfjord. Deretter går det rett nordover på E69 til Nordkapp. Stort kart finner du her.

Den andre etappen går 15. august fra Honningsvåg til Alta. Nå følger løpet først den samme traseen som i første etappe ned til Skaidi. Deretter følger løpet E6 til Alta. Stort kart finner du her. Denne etappen er 207 km.

Den tredje dagen går løpets korteste, men kanskje mest anstrengende etappe. 16. august går starten i Alta. Etappen følger E6 vestover langs Langfjorden før den avslutter med en real klatreetappe opp på Kvænangsfjellet hvor det er målgang. Denne etappen er på 132 km og du finner stort kart her.

Uten hviledager mellom etappene går den fjerde og siste etappen søndag 17. august. Da er det start og mål i Tromsø. Den 165 km lange etappen er lagt rundt Kvaløya. Et stort kart ligger her.

Her bør det ligge an til folkefest, spektakulær natur og gode opplevelser i bobil.

Og her ser du noen høydepunkter fra løpet i 2013. Det er plass til mange bobiler langs løypa…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *