Bobil med personlig bilskilt? Vi fant noen

I 2018 mottok Statens vegvesen 4 694 søknader om personlig bilskilt. Halvparten av dem som fikk innvilget søknaden, betalte ikke innen fristen. 273 søknader ble avslått. Vi fant mange vi trodde passet til en bobil.

– Vi er ikke overrasket over at flere søker og ikke betaler. Vi vil vurdere tiltak for å redusere dette, da det innebærer unødvendig saksbehandling av disse sakene, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Totalt var det i fjor 2 417 som fikk godkjenning på bokstav- og tallkombinasjonen, men som likevel ikke betalte innen fristen på 30 dager. Det innebærer at skiltet ikke blir satt i bestilling, og bokstavkombinasjonen blir tilgjengelig for nye søkere.

– Vi er nok ikke overrasket over at flere søker og ikke betaler. Vi vil vurdere tiltak for å redusere dette, da det innebærer unødvendig saksbehandling av disse sakene, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

1624 søkere betalte og fikk muligheten til å bestille sitt personlige bilskilt. 273 fikk avslag, og 341 søknader ble trukket tilbake av søker.

Ordningen med personlige bilskilt ble innført juni 2017. Det første året mottok Statens vegvesen totalt 19 201 søknader. Av disse var det i underkant av 30 prosent (5 238) som betalte for godkjent skilt.

Hvem har personlig bilskilt på bobilen?
Nå kan valg av personlige bilskilt være inspirert av så mangt – av kona, mannen, katta, etternavnet eller noe annet. Vi prøvde likevel å scanne gjennom listene fra Statens vegvesen for å se hvilke bobiler vi kunne finne.

Både GODTUR, GROMBIL, XPLORER, UTPÅTUR, CAMPING, ONTOUR, CAMPER og TUR kunne passet på en bobil, men de står alle på vanlige personbiler. Skiltet BOBIL var vi sikre på at skulle stå på en bobil, men nei, det står på en Volvo SUV.

Og kunne POLAR stå på en Polar bobil? Nei, også det står på en personbil. Men skiltet PÅTUR står på en Eura Mobil IL 720 QB i Akershus.

Så blir det lettere. Skiltet BOBILEN står på en Itineo 720 i Rogaland. BOBILIX står på en Pilote i Hordaland, KNAUS1 står på en Knaus R03 i Vestfold, MORELO står på en Morelo Manor 84L i Troms, BOBIL3 står på en Hymer MLT 620 i Akershus og BOBI står på en Hymer B 680 i Oslo. I tillegg vet vi at Bobilkokken kjører rundt med EUROPA på sin Pössl KW 24. Typebetegnelsene er gjengitt slik de er oppgitt i kjøretøyregisteret. I tillegg kjenner vi til flere bobiler som kjører rundt med familienavnet på skiltet.

Etter publisering av artikkelen har vi fått tips om en Carthago med RULLE og en Concorde med OCEANEN.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobil med personlig bilskilt? Vi fant noen

  1. Savner bobilen «RULLE» i oversikten deres.
    Skiltene står på en Carthago.
    Syntes dette var et passende navn til vår bobil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *