Bobil i tre sesonger og snøscooter om vinteren

Fritidssenteret AS i Mosjøen har funnet sin miks på sesongene. Om vinteren selger de snøscootere, resten av året selger de bobiler. Dermed er det godt trykk hele året.

Snorre og Tone Holmen, far og datter, har drevet Fritidssenteret i Mosjøen sammen i mange år. Nå er det hun som er daglig leder. Foto: Knut Randem.

Familiebedriften feiret 40 år i fjor. Jubelåret ble avsluttet med å starte en etterlengtet utbygging. Daglig leder Tone Holmen ble lettere sjokkert da Bobilverden.no ville komme på besøk.
– Og her som det er så rotete!

Utvidelsene til 7-8 millioner kroner var under tak før jul og et gammelt uteareal og en overbygget plass har nå blitt en integrert del av den gamle bygningen. Nå på nyåret holder håndverkere på å gjøre ferdig innvendig mens butikken og salget av utstyr, snøscootere og bobiler går så nær normalt som rå er.

Tone Holmen har vært daglig leder siden 2006. Da overtok hun etter far Snorre Holmen etter å ha jobbet her siden russetiden. Før det var det sommerjobber i familiebedriften.
– Vi har nå drevet sammen i alle år, og det gjør vi fortsatt. Far har redusert til 150 prosent arbeidstid, men tar seg i det minste fri en og annen fredag, forteller hun. De to eier bedriften sammen mens far eier bygningen gjennom sitt eiendomsselskap.

Bobilene må klemme seg litt tettere om vinteren for å gi plass til snøscooterene. Foto: Knut Randem.

– På 40 år har vi aldri hatt røde tall i regnskapet. Vi har bygget stein på stein og takket være snøscootersalget om vinteren har vi heller aldri behøvd å permittere noen av de fast ansatte.

– Snøscooter og bobil utfyller hverandre for oss, men vi ser at det kommer stadig flere bobilkunder om vinteren.

Tror på økende marked
– Det har gått oppover med bobilsalget de senere årene. Er toppen nådd?
– Nei, jeg tror fortsatt markedet er økende. Flere yngre får opp øynene for hvor fantastisk fint det er med bobilferie.
I fjor omsatte Fritidssenteret for om lag 70 millioner kroner. 2017 var et toppår med 80 millioner i omsetning, men resultatet var omtrent på samme nivå begge årene, forteller Holmen. Og legger til; Det er jo ikke omsetningen, men resultatet som gir lønn til de ansatte.

Tone Holmen viser fram det utvidede verkstedet. Foto: Knut Randem.

Fritidssenteret i Mosjøen selger Solifer, Polar og de ulike merkene fra Hymer-gruppen (EHG). Utstyrsbutikken får det meste av varene fra MaxFritid. Utstyrsbutikken blir nå vesentlig større. Takket være utbyggingen står alle bobilene – både nye og bruket – innendørs i vinter. Riktignok står bobilene litt tettere nå for å gi bedre plass til snøscooterne, men det retter seg når sesongene endrer seg. De har også en tomt i nærheten som kan benyttes til lagring ved behov.

– Vi har alltid fått skryt for butikken, enda så liten den har vært. Nå må det jo bli enda bedre, tenker hun. Hun tror hemmeligheten er at de har hatt fokus på å holde det ryddig i butikken.

På verkstedet har de også utvidet og har blant annet to løftebukker. Nå søker de etter en ny fast mekaniker i tillegg til de fire de har fra før.
– Om vinteren prøver vi å få reparert fuktskader og sette av tid til forsikringsskader.

Den utvidede butikken skal stå helt ferdig til sesongen starter, lover Holmen. Foto: Knut Randem.

Fritidssenteret AS i Mosjøen har 13-14 årsverk i arbeid, derav ti i fast heltidsstilling.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *