Foreningene samarbeider om årets messecamp

I dag ble de to organisasjonene Norsk Bobilforening (NB) og Norsk Bobil- og Caravanclub (NBCC) enige om å drive messecampen under Caravanmessen i september i fellesskap. Messegeneralen håper på rekordoppslutning.

Historisk samarbeid om drift av messecamp. Fra venstre messegeneral Konrad Sel, Bjarne Eikefjord (NBCC, stedfortreder for Bjørn Gunnar Kværne), Knut Wesmajervi og Per Lasse Hauglum NB region øst. Foto: Knut Randem.

Det er NBCC avdeling Romerike og NB region øst som skal stå for det praktiske samarbeidet, men i begge organisasjoner er samarbeidet forankret på landsbasis, forteller messegeneral Konrad Sel til Bobilverden.no.

– Dette må vi kalle en historisk begivenhet, sier Sel om samarbeidet. Han gleder seg til å se en ny og godt besøkt messecamp i september.

Som kjent for de fleste var det i fjor ikke mulig å arrangere messecamp på Hellerudsletta. Det mangeårige arrangementet var ikke lenger mulig med nye krav fra eier av området. I 2018 ble det derfor tatt i bruk flere nødløsninger som ble dårlig besøkt.

– Nå håper vi på å komme opp på toppnivået fra Hellerudsletta med besøk av 500 ekvipasjer i år og det dobbelte neste år, sier den entusiastiske messegeneralen.

En arbeidsgruppe bestående av Jørgen Snoen fra NBCC, Bjørn Gunnar Kværne fra NBCC Romerike, Knut Wesmajervi og Per Lasse Hauglum fra NB region øst, messegeneral Konrad Sel og grunneier Tore Skogvold skal holde i trådene.

Bonden har tidligere dyrket korn på området, men har nå lagt om til gressproduksjon for å få en fastere grunn. Hele området er drenert og det bedyres at det skal betydelige nedbørsmengder til før det blir problemer her.

– Langs området går det en vei og fra denne lager vi så mange avstikkere vi trenger, forteller Sel. Hver avstikker vil få plass til ti ekvipasjer – bobiler og campingvogner på hver side.

– Det blir lagt opp vannposter og satt ut toaletter. Det blir mulig med medisinsk strøm og i en viss utstrekning også til andre mot et tillegg i prisen.

Sel forteller at prisene skal ligge på omtrent samme nivå som på Hellerudsletta, men at strukturen ennå ikke er helt klar.

Åpent for alle
– Messecampen er ikke reservert for medlemmene i de to foreningene. Her har alle adgang, bedyrer Sel. De to foreningene skal heller ikke drive foreningsrelaterte aktiviteter på messecampen.

Området blir felles og ingen områder reserveres etter medlemsskap. Det blir heller ikke mulig å bestille plass på forhånd. I følge grunneieren skal de kunne greie å få plass til 2400 ekvipasjer på området. Det er langt mer enn noen våger å håpe på.

Messecampen ligger mindre enn to kilometer fra messehallen.

Kartet viser messecampområdet i forhold til Norges Varemesse hvor Caravanmessen arrangeres i september 2019. Foto: Bjarne Eikefjord.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *