Åpnet for kunder, men utsetter festen

Satset 50 millioner på nybygg. Uheldig med timingen, men likevel heldig som fikk bygg og innflytting ferdig før korona brøt løs for fullt i Norge.

Eierfamilien har flyttet inn på Spillum. Fra venstre Frans Otto Kveli, Frida Kveli, Jan Olav Kveli og Jan Frode Kveli. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

Bobilsenteret Namsos har satset stor på flytting til nye lokaler på Spillum ved Namsens utløp. Bare to minutters kjøring fra sitt gamle tilholdssted kunne de mandag i forrige uke åpne dørene for kundene. Men festen neste helg er utsatt.

Lørdag 28. mars var det duket for stor fest og en skikkelig markering av innflyttingen i nybygget. Den har vi utsatt til koronaviruset er under kontroll, sier daglig leder Jan Frode Kveli.
– Men vi holder åpent og tar forholdsregler mot smittespredning. Den daglige driften går som den skal i nybygget, forteller han og er glad de kom inn i bygget før det hele brøt løs med full styrke.

Alt salg på en flate. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

3600 nye kvadratmeter
– Vi har investert 50 millioner i nybygget, som er bygget på vår egen tomt. Dermed har vi hatt styring på hele prosessen slik at vi har fått et bygg som passer for vår bruk, sier Kveli.
Nybygget har et grunnareal på 3000 kvm og et mesanin på 600 kvm. Nå får vi samlet det meste i større rom og ikke oppdelt som tidligere, sier Kveli.

Her er det stor utstyrsbutikk og utstillingshall på grunnplanet. På mesaninen har det blitt plass til et oppholdsrom for kunder, som venter på bobilen sin, kontorer samt utstilling av telt, bålpanner og litt annet utstyr. Kunderommet er egentlig det beste rommet i huset med utsikt over Namsens utløp, TV og kjøkkenkrok, sier Kveli.

Her kan kundene slappe av mens de venter på bobilen. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

Nå har Bobilsenteret Namsos 32 bobiler og vogner utstilt under tak. Vogner? Ja, etter 20 år med kun salg av bobiler har de fra i år også tatt inn campingvogner fra Fendt og Hobby. Kveli forklarer dette med etterspørsel fra kunder.

Bobilsenteret Namsos er forhandler av bobiler fra Pilote, Frankia, Pössl, Malibu og Roller Team. I tillegg er de autorisert verksted for Fiat Professional. Det betyr at de tar seg av alt i disse bobilene – både over og under gulvet.

Nytt og gammel og i ulike prisklasser under tak. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

Kveli forteller at de selger om lag 200 bobiler hvert år. I tillegg selger avdelingen i Bodø 50 bobiler i året. På spørsmål om lagerbeholdningen i år, svarer Kveli at de vanligvis har 20 nye bobiler igjen ved årsskiftet. Disse er aldri noe problem, de blir borte i løpet av våren.

– Vi var veldig godt fornøyd med starten på året og var veldig optimistiske. Vi hadde også godt salg av brukte bobiler. I forbindelse med åpningen av nybygget hadde vi bestilt inn flere 2020-modeller for tidlig levering. De er på plass i utstillingen nå sammen med utvalgte brukte modeller. Det beste er at de er betalt med en hyggeligere eurokurs enn det vi har nå om dagen. Det skal være mulig å finne noe i alle prisklasser under tak, sier Kveli.
Den første uka i nybygget solgte de fire bobiler. Det er Kveli godt fornøyd med.

Det er godt med plass i nytt verksted. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

Stort verksted
De har også satset på god kapasitet på verkstedet og har plass til å ansette flere verkstedmedarbeidere.

Bilverkstedet har fem plasser med en lengde på 18 meter og løftebukker. Det gjør det mulig for de tre bilmekanikerne å ta inn en ekstra bil i tillegg til den som står på løftebukken. To linjer står ubrukt og gjør det mulig å ansette flere bilmekanikere. Som autorisert Fiat-verksted tar de vanligvis imot bobiler, men skulle det dukke opp en Fiat varebil så kan nok også den få reparasjoner om det er ledig kapasitet.

Klargjøringshallen har tre løp, også de er 18 meter lange slik at det kan jobbes på seks bobiler samtidig dersom det passer slik. Her gjøres alle arbeider på bodelen, både montering og reparasjon, og Kveli innrømmer at uttrykket klargjøring er litt misvisende. Her jobber det tre «klargjørere» og en som vasker og forbereder bobiler for utlevering.

Utstyrsbutikken er viktig i første etasje. Foto: Jonas Olsen/Trio Media.

Alt i alt jobber det 13 personer i nybygget på Spillum. De som ikke er nevnt jobber i salg, økonomi, kundemottak og med ettermarked. Avdelingen i Bodø har fire medarbeidere.

Det kommer til å gå bra
Som de fleste i bransjen lever også Kveli i spenning om hvordan koronaviruset vil fare med bransjen. De kundene som dukker opp nå er absolutt interessert, men i verkstedet er det stille. På grunn av lokale karanteneregler avbestilles timer, men verkstedet er åpent og har kapasitet nå, forteller han.

På sikt er ikke Kveli bekymret for bransjen.
– Når den verste bølgen er over vil markedet ta seg opp igjen. Denne ferieformen blir bare mer og mer attraktiv etter korona, sier Kveli med overbevisning.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Åpnet for kunder, men utsetter festen

 1. Gratulerer dette var flott
  Kjempebra .Dette kan dere være stolt over.Vi kommer for å se etterhvert.
  Ønsker dere lykke til .
  Skal bli trivelig og se ja.
  Ada og Odd

 2. Hei.
  Ser meget bra ut.Vi gleder oss til å komme å se på det flotte anlegget.
  Gratulerer så mye😉
  Hilsen
  Sigrid og Yngve

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *