Adria i 50 år

Interiøret i Adria Sonic Supreme i 2015. Foto: Adria.

Interiøret i Adria Sonic Supreme i 2015. Foto: Adria.

Adria startet feiringen av sitt 50 års jubileum allerede på Caravan salon tidligere i høst med lanseringen av modellene for jubileumsåret 2015. Adria startet med produksjon av campingvogner i 1965 og produserte sin første bobil i 1982. I jubileumsåret kommer Adria med det de selv betegner som et bredt utvalg av nye produkter og en modernisert logo.

Administrerende direktør Sonja Gole i Adria mener bedriften er sterkere enn noensinne når det går inn i sitt femtiende år. Foto: Knut Randem.

Administrerende direktør Sonja Gole i Adria mener bedriften er sterkere enn noensinne når den går inn i sitt femtiende år. Foto: Knut Randem.

Administrerende direktør Sonja Gole i Adria mener bedriften er sterkere enn noensinne når den går inn i sitt femtiende år.
– Vi er en av Europas ledende produsenter, sier Gole.
– Selv i et marked som reduseres med 2-3 prosent i løpet av 2014 kan vi vise vekst de 12 siste månedene.
En ny logo og en offensiv satsning på nye produkter er oppskriften hun beskriver. Adria startet med å produsere campingvogner, men nå står bobilene for over halvparten av salgene.
På Caravan salon lanserte Adria en 2015 modellserie med en rekke nye Sonic, Matrix og Van bobiler.
Helintegrerte Sonic har blitt redesignet med helt nye interiørdetaljer, nye grunnriss og en rekke nye funksjoner takket være nye Fiat Ducato som Sonic er bygd på.
Sonic finnes i lengder fra 699 til 740 cm med ulike utstyrskombinasjoner fra Axess til Plus og Supreme.
Utvendig kan du få Sonic i hvitt eller sølv metallic med ny dekor, men dette avhenger av hvilken modell du velger.
Sonic Plus og Supreme leveres med aluminium i sidevegger og nye speiler. Alle modellene har fått 60 cm brede dører og Supreme leveres med oppgradert AL-KO chassis.
Axess, Plus og Supreme beskriver også nivåforskjeller i interiøret og det er Supreme som er best utstyrt med Alde vannbåren varme som den vesentligste forskjellen.

Matrix ble første gang lansert i 2010 og Adria hevder at de da gjenoppfant det å bygge bobiler. De halvintegrerte Matrixene har lengder fra 599 til 780 cm og beskrives som lave og kompakte med sengeplass for inntil seks personer. Høyden er i år redusert med 20 mm foran og økt med 60 mm bak for å gi bedre innvendig høyde. Også i Matrix beskrives utstyrsnivåene som Axess, Plus og Supreme. Innenfor disse kan også designet velges.
Matrix kan nå leveres både på Fiat Ducato og Renault Master.
Den nye Coral-serien Adria lanserte i fjor har i hovedsak fått nye interiørdetaljer i år.
Adria Twin med tre modeller er redesignet og tilpasset nye Fiat Ducato, som disse kassebilene er basert på. De leveres i åtte utgaver hvor den korteste er under 500 cm.

Adria har engasjert seg i Dakar-rallyet og to Sonic har i år i følge selskapet fullført det 9000 km lange løpet over 15 dager med utfordrende terreng uten uhell eller feil. I tillegg har en flåte med Matrix fulgt løpet både i fjor og i år.

Disse Matrixene deltok i støtteteamet under årets Dakkar-rally. Foto: Adria.

Disse Matrixene deltok i støtteteamet under årets Dakkar-rally. Foto: Adria.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *