Helårs bobilparkering i fiskehavn

Bobilplassene i Bua har utsikt mot havet over lystbåthavnen. Foto: Knut Randem.

Bobilplassene i Bua har utsikt mot havet over lystbåthavnen. Foto: Knut Randem.

Den svenske vestkysten har en rekke flotte og koselige småbyer hvor det er mulig å overnatte med bobil i havneområdet. I hvert fall der de ikke bruker plassen til båtopplag om vinteren. Bua hamn er åpen for bobiler hele året.

Fiskerhavnen i Bua har ikke den samme hektiske fiskeflåten som den hadde tidligere, men fortsatt er det fiskere du kan få kjøpt dagens fangst av – om du treffer på en av de tre gjenværende båtene mens de er i havn. Med utsikt fra bobilparkeringen har du i alle fall gode muligheter til å følge med på trafikken ut og inn av havnen.

Bua hamn ligger 65 km sør for Gøteborg i Varberg kommune, men 25 km nord for byen Varberg. Dette er stedet du oppsøker for en tilfeldig overnatting i forbifarten på E6 eller for å finne fred og ro med mulighet for å gå turer i det flotte kystlandskapet. Her finner du ikke noe pulserende uteliv, men plass til 35 bobiler og neppe mer støy enn det de lager.

Første rad ligger tett på brygga. Foto: Knut Randem.

Første rad ligger tett på brygga. Foto: Knut Randem.

Store fine plasser
I Bua hamn er bobilplassene merket opp tydelig med hvor bobilen skal plasseres. Da betyr det lite hvilken vei den står. Sikkerhetsavstanden er ivaretatt uansett. Likevel vil det nok her være naturlig å parkere med fronten mot havna. Her, som alle andre steder, vil det nok oppleves som litt sært å stå motsatt vei av alle de andre slik at dere får felles uteareale. Om dere altså ikke er sammen da.

Bobilplassene er organisert i to rader på den store asfalterte plassen. Første rad ligger kun noen meter fra trebrygga som går langs hele plassen. Strømstolpene er plassert på brygga og mellom brygga og plassene er det utplassert benker og store blomsterkasser med jevne mellomrom. Plassene skråner mot sjøen og vi måtte opp på øverste trinn på klossene foran for å være i plan. Plassene i andre rad er nok flatere, men ligger tett inntil veien som går forbi. Denne har riktignok ikke mye trafikk, men det kan kanskje være for mye for enkelte.

Bobilparkering i Bua hamn koster SEK 180 per natt inkludert strøm og wi-fi. Du betaler SEK 10 for en dusj i servicebygget hvor det er to dusjer og to toaletter for hvert kjønn. For vaskemaskin og tørketrommel betaler du SEK 30 per gang.

Det er god plass rundt tømmestasjonen hvor du også kan fylle vann. På området er det også reservert noen parkeringsplasser for privatbiler. Vi oppfattet det slik at disse var for båtfolket som bobilplassene ellers deler fasiliteter med.

Tømmestasjonen ligger ved enden av servicebygget hvor det er dusjer, toaletter og vaske- og tørkemuligheter. Foto: Knut Randem.

Tømmestasjonen ligger ved enden av servicebygget hvor det er dusjer, toaletter og vaske- og tørkemuligheter. Foto: Knut Randem.

Bobilverden stoppet for en overnatting på vei hjem fra Caravan salon i september. Vi fikk et godt inntrykk av plassen. I GPS kan du bruke adressen «Bua hamn» eller N 57º 14,3519 – E 12º 6,9179.

Vurdert av redaksjonen, september 2014.

Vil du vite mer om Bua hamn, kan du se denne filmen (ekstern lenke).

Del dette med andre:

  9 comments for “Helårs bobilparkering i fiskehavn

  1. Dette er en av de flotteste plassene som er laget til for bobiler. Vi var der i flere dager i sommer. Veldig greit med automat som en betalte for plassen på, alltid reine dusjer og toaletter, de kom og solgte ferske rundstykker hver morgen, og hvis du ikke ville lage mat selv så var det restaurant/kafe bare 30 meter bak parkeringen. Supert å gå turer ut til fyret, mange merkede løyper, og flott å sykle ellers i området. En plass som vi garantert kommer til å besøke flere ganger 🙂 Kan virkelig anbefales 🙂

  2. Hei!
    Vi har vært to ganger nå på Bua hamn og synes det er et koselig sted, og vi skal snart tilbake på besøk.

  3. Var der 2 ganger sist sommer. Det er en fin fiskebutikk der og med fisk og skalldyr, kjempefine reker og sjøkreps bla, og en Thai restaurant. Vi kommer gjerne tilbake

  4. Var innom i begynnelsen av september. Veldig fin plass. 👍👍Her har mange plasser i Norge noe å strekke seg etter🙂🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *