40 prosent opp i Rogaland

Ferda på Ålgård åpnet før helgen dette nye anlegget. Foto: Ferda.

I Rogaland er veksten i bobilsalget over 40 prosent hittil i år. Den sterke økningen fortsetter med full styrke. Det gjør det nødvendig å øke kapasiteten i verksted og salg.

Rogaland er blant fylkene der interessen for campingferie er klart økende.

– Nye tall for hele bransjen viser at det etter utløpet av april var registrert 51 nye bobiler og 30 campingvogner på eiere hjemmehørende i Rogaland. Det betyr at salget har løftet seg med rundt 42 prosent (hittil i år. red. anm.), sier Torbjørn Øgrey, avdelingsleder på Ålgård for forhandlerkjeden Ferda i en pressemelding.

Registreringstallene hittil i år inkluderer usolgte euro 5-registreringer fra januar og februar. Disse kan gi feil i statistikken inntil de er solgt, men mindre for hver måned som går.

Utvider kapasiteten
I løpet av de fire første månedene i 2018 ble det registrert ytterligere 535 bobiler og 376 campingvogner på norske skilt.

– Mye tyder på at det vil bli satt nye campingrekorder også i år. Spesielt er det et veldig positivt tegn at veksten har startet så tidlig på året, for hovedsesongen begynner jo egentlig først nå i mai, sier Øgrey.

Sist helg flyttet Ferda-forhandleren på Ålgård til nye og større lokaler for å være rigget for videre vekst. Anlegget er på 2500 kvadratmeter.

– Vi trengte mer plass, og har nå fått mye bedre utstillingslokaler enn tidligere. I tillegg har vi utvidet verkstedkapasiteten, slik at vi nå kan ta imot hele 12 enheter samtidig.

Økt interesse for camping på hjul er en trend som bare har forsterket seg de senere årene, ifølge Bengt Heggertveit, konsernsjef i Ferda.

– Etterspørselen har vær klart økende en god stund allerede, men vi ser fortsatt rom for betydelig mer vekst, ikke minst fordi denne ferieformen nå har blitt populær også blant langt flere yngre familier, sier Heggertveit i pressemeldingen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *