Følg sykkelløp i sør – øst og vest fra bobilen

Kan det bli “fransk” stemning i løypene? Foto: Knut Randem.

Denne og neste uke går to av årets sykkelbegivenheter av stabelen – Tour of Norway og Tour des Fjords. Det gir muligheter for underholdning og sportsglede direkte fra bobilen. La deg inspirere av stemningen fra Tour de France og se om det kan bli like bra i Norge.

Allerede onsdag 16. mai starter Tour of Norway med den første av tre etapper. På startstreken står kjente internasjonale lag. Første etappe går fra Svelvik i Vestfold via Konnerud, Mjøndalen, Darbu, Eidsfoss, Revetal og Åsgårdstrand til Horten. 186 kilometer.

På selveste nasjonaldagen går andre etappe fra Hønefoss til Asker. Det er en strekning på i alt 146 kilometer. Løpet passerer steder som Sundvollen, Sylling, Lierbyen, Hyggen, Tofte, Åros og Slemmestad.

18. mai er det ikke tid til bakrus om du vil se den tredje etappen på 175 kilometer. Da flytter løpet seg over til den andre siden av Oslofjorden. Da går starten i Moss og ender i Sarpsborg. Men de tar ikke korteste vei. Først skal de kjøre inn i landet til Hobøl og Spydeberg før de kjører ned til kysten ved Saltnes via en sløyfe fra og til Karlshus før kursen settes mot Sarpsborg.

Det blir ingen hvil å få. 19. mai, pinseaften, går etappen over 218 kilometer fra Kongsvinger via blant annet Kirkenær, Flisa og Elverum til Brummundal.

Første pinsedag setter de ut fra Moelv og kjører på østsiden av Mjøsa til Lillehammer. Etter en sløyfe opp til Hafjell og Tretten går løypa over til Østre Gausdal, Jørstadmoen og ned til Lillehammer og målgang.

Rett over til fjordene
Etter bare en dags opphold starter Tour des Fjords i Lindesnes. Etappen på 192 kilometer går blant annet langs sporene av Setesdalsbanen, forbi Kristiansand via Vennesla og Birkeland, i utkanten av Lillesand og opp til Grimstad hvor løypa går i en sløyfe nord for byen før målgang.

Neste dag, 23. mai, går starten i Risør. Løypa passerer både Tvedestrand, Arendal, Grimstad og inn i Lillesand før den igjen går opp til Birkeland, men denne gangen følges en annen løype ned til Kristiansand hvor det er målgang etter et par runder i byen. 190 kilometer er denne etappen.

Tour des Fjords avsluttes med tredje etappe 24. mai. Da går starten i Farsund og ender opp i Egersund etter 185 kilometer og en løype som går inn til Kvinesdal før den går videre til Flekkefjord, Hauge i Dalane før løpet avsluttes med en sløyfe sør og nord for Egersund.

Tour des Fjords har også en amatørversjon med utgangspunkt i Stavanger.

Langs løypene for de to løpene er det sikkert mange steder du kan stanse med bobilen for å følge løpet. Se lenker under for detaljer om de to løpene.

Neste mulighet kommer med Artic race of Norway i august. Det kommer vi tilbake til senere.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les mer om løpene: Tour of Norway og Tour des Fjords (eksterne lenker)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *