3 av 4 vil feriere i Norge

Pass- og flyplassproblemer skaper uro for mange ferielystne nordmenn. Det store flertallet sier de blir i Norge i sommer.

Sommer i Trollheimen! Foto: Marius Dalseg.

Mange vil feriere i Norge og ønsker tips til hva de kan finne på enten man er erfaren i friluftslivet eller trenger andre tips til norgesferien.

– Etter to år med pandemi ser vi at stadig flere grupper har oppdaget Norge som ferieland, og det ser ikke ut til at folk er lei av Norge, snarere tvert i mot. Vi ser etterspørsel og interesse for unike naturopplevelser og spennende aktiviteter, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening i en pressemelding.

– Vi er så heldige å ha enkel tilgang til variert natur og et mangfold av opplevelser. Det er noe for alle, enten man vil gå fra hytte til hytte i fjellet, oppleve spektakulær utsikt på topptur, ønsker å oppleve kultur på ferien eller er mer opptatt av å finne nærmeste fine badeplass.

Mange vil ut i naturen i sommer
I en undersøkelse utført av Opinion for DNT sier halvparten at de vil til fjells i sommer. Samtidig svarer over 60 prosent at de ønsker seg en fottur i skog og mark eller langs kysten i løpet av ferien.

I samme undersøkelse oppgir 3 av 4 at de planlegger å ta hele eller deler av sommerferien i Norge.

– Vi er veldig glade for at så mange ønsker å oppleve norsk natur i sommer! Men det er spennende å se hvor folk til slutt velger å legge ferien sin. Undersøkelsen ble dessuten utført før problemene med flyplasser og pass tiltok, så det kan påvirke folks ferieplaner ytterligere. Jeg vil absolutt anbefale å planlegge norgesferien nå, sier Klarp Solvang.

– Alle som jobber med reiseliv i Norge er spente på hvordan sommeren blir nå som valgmulighetene er flere enn de har vært de to siste årene. Jeg håper mange tenker over at vårt eget hjemland er et fantastisk ferieland. Det er dessuten lett å reise både miljøvennlig og å finne en ferieform som er tilpasset lommeboka.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “3 av 4 vil feriere i Norge

  1. Der er så mange spændende oplevelser i norge. Der er noget for alle. Jeg er er kommet i landet gennem 30 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *