Sveriges 10 beste campingplasser

I en undersøkelse har 1145 personer blitt intervjuet om sine foretrukne campingplasser. Det har gitt en 10 på topp-liste.

Daftö camping, som mange nordmenn foretrekker, havnet først på tiende plass i undersøkelsen. Foto: Knut Randem.

Sommeren nærmer seg og det betyr campingtider. Men hvilken av Sveriges mer enn 400 campingplasser er egentlig best? Ifølge en undersøkelse utført av Kantar Sifo på oppdrag fra Forsbergs Fritidscenter er svaret Böda Sand på Öland. På andreplass kommer Västerviks resort i Västervik, mens Kneippbyn Resort på Gotland er tredje.

– Det er ikke spesielt overraskende at Böda Sand blir kåret til Sveriges fremste campingsted. Familien Barjevall, som eier og driver anlegget, har utviklet konseptet sitt år etter år. De har gått fra å være en tradisjonell campingplass til et komplett ferieanlegg som dekker så å si alle behov og ønsker, sier Jonas Karlsson, administrerende direktør i Forsbergs Fritidscenter i en pressemelding.

Interessen for camping øker stort i Sverige. Helt siden 2012 har antall gjester økt og inntektene økt, med unntak av pandemiåret 2020. I 2021 var antall gjestedøgn på 15,5 millioner, ny rekord og en økning på 21 prosent sammenlignet med 2020. Det viser statistikk fra bransjeorganisasjonen SCR Svensk Camping. Bookingpresset er høyt også i år og den brede interessen merkes også i bobil- og campingvognbransjen.

Sveriges beste campingplasser – topp 10

  1. Böda Sand, Öland
  2. Västervik resort, Småland, Västervik
  3. Kneippbyn Resort, Gotland, Visby
  4. Pite Havsbad, Norrbotten, Piteå
  5. Apelviken, Halland, Varberg
  6. Orsa Camping, Dalarna, Orsa
  7. Sonjas camping & stugor, Öland
  8. Byske havsbad, Västerbotten, Skellefteå
  9. Gustavsvik, Närke, Örebro
  10. Daftö Resort, Bohuslän, Strömstad

Se hvilke campingplasser nordmenn foretrekker i Sverige her.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Sveriges 10 beste campingplasser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *