Vil ha mer fleksibilitet i fergerabattene

Mange bilister har fått dårligere rabattavtaler med overgangen til AutoPass fergekort. Denne misnøyen har nå nådd regjeringskontorene. Samferdselsministeren instruert Statens vegvesen om å gjøre endringer.

Samferdselsministeren har bedt Statens vegvesen om å bedre fleksibiliteten og dermed gi like gode rabattordninger med AutoPASS-fergekort som tidligere praksis med verdikort. Foto: Olav Heggø.

Samferdelsminister Jon Georg Dale skriver at det ikke var meningen at noen skulle få dårlige rabattordninger enn de hadde med de gamle verdikortene. Han har derfor bedt Statens vegvesen om å bedre fleksibiliteten slik at den bedre gjenspeiler tidligere praksis.

Det skal ha vært idrettslag og transportører som først og fremst har klaget på ordningen.

– Vi ønskjer òg at innføringa av brikkebetaling skal skje så fort som mogeleg, derfor skal Statens vegvesen sjå på korleis dei kan gjere det raskare enn planlagt. Samstundes er det viktig at næringstransporten får gode vilkår langs norske vegar. Derfor må dei få høve til å få same rabatt med meir fleksible betalingsmåtar, sier samferdselsministeren.

Han nevner ikke det store forskuddet på kr 13 400 bobiler over 8 meter må betale i forhold til kortere biler som betaler kr 3 400.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Vil ha mer fleksibilitet i fergerabattene

 1. Ja hvorfor ikke?
  Det går faktisk an og se over grensen og gjøre likedan.
  Fergene er jo en del av riksvegnettet her i Norge også,
  eller er det ikke det? Nei det ser ikke slik ut, her skal det betales dyre fergebilletter og bompenger for å komme seg vider på riksvegen.
  Når ikke samferdselsministeren ikke nevner forskuddet på kr. 13800,- for bobiler over 8 meter og veier 6 tonn, men som går som liten bil i bommene, så får vi hjelpe han med å ta det opp her.

 2. Ferjeprisene i landet er meget urettferdig i forhold til lengde på biler. En ferje strekning til eksempel: bil 0-6 meter koster kr 152, bil fra 6,01 til 7 meter koster 382, 7,01- 8 meter koster 450. MEN personbil med campingvogn tilsammen under 10 meter koster 304 kr.
  Hvor er logikken?
  Meterpris : 152 : 6 = ca kr 25 pr meter: ergo 6-7 meter burde koste 177 og 8-9 meter 202kr

  Dette burde samferdselsminister rydde opp i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *