Ryfast er ferdig og åpner offisielt 22. april

Hele Ryfast-prosjektet, som er Norges største veiprosjekt, er fullført. Det er Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen som åpnes onsdag 22. april. De siste tunnelene i prosjektet.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide åpner Ryfast utenfor Stavanger fra kontorstolen onsdag 22. april. Dette er første gang en vei åpnes via video. Foto: Henrik Jonassen/SD.

– Jeg gleder meg stort over at vi endelig får åpnet de siste tunnelene. Dette fører til en bedre reisehverdag for folk og næringsliv i og rundt Stavanger. Med gjennomgangstrafikken i tunnel, blir veitilbudet forbedret også for dem på reise langs E39, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Det vil ikke være bompengeinnkreving fra oppstarten fordi testingen av innkrevingsutstyret er forsinket på grunn av koronasituasjonen. Det er usikkert når dette er på plass.

Eiganestunnelen på E39 inngår i Ryfast-prosjektet.

På grunn av koronasituasjonen blir dette Norges første veiåpning uten fysisk tilstedeværelse.
Åpningen vil skje via video, og ordførere, fylkesordfører og Statens vegvesen deltar sammen med statsråden.

Åpningen sendes direkte på Facebook-sidene til Samferdselsdepartementet og prosjektsiden til Ryfast, i tillegg vil den bli vist av Stavanger Aftenblad og NRK. Det vil derfor være mulig for alle interesserte å følge åpningen direkte. Sendingene starter kl. 14.15 og selve veien skal åpnes ca. kl. 14.45.

– Jeg gleder meg stort over at vi endelig får åpnet de siste tunnelene. Dette fører til en bedre reisehverdag for folk og næringsliv i og rundt Stavanger. Med gjennomgangstrafikken i tunnel, blir veitilbudet forbedret også for dem på reise langs E39, sier Hareide i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *