Rekord for reiser i Norge

Selv etter en sommer med lavt smittetrykk holdt nordmenn seg stort sett i Norge. Det ga ny rekord for juli, august og september, viser SSBs reiseundersøkelse.

Det ble rekord for reiser i Norge i juli, august og september. Foto: Knut Randem (fra Runde).

Antallet utenlandsreiser mer enn doblet seg i tredje kvartal sammenlignet med 2020, men da var tallet ekstremt lavt. Men reiselysten er stor. Den tok vi ut i Norge. 

I Statistisk sentralbyrås (SSB) reiseundersøkelse er det aldri tidligere blitt målt et større antall Norgesreiser i tredje kvartal. Vi gjennomførte 7,3 millioner reiser i Norge disse tre månedene. Bare hver tiende reise gikk utenlands.

Aldri før har vi reist mer i Norge i tredje kvartal. Figur: SSB.

Tallene for de seks siste årene viser at bare i tredje kvartal i 2018 hadde nordmenn større samlet reiseaktivitet enn i år. I 2019 sank den samlede reiseaktiviteten markant. Det gikk da spesielt hardt utover Norgesferien og vi var omtrent på like mange reiser utenlands som innenlands.

I 2020 hadde vi høyere reiseaktivitet i dette kvartalet enn i 2019, men da var nesten alle reisene innenlands.

Før pandemien var antallet utenlandsreiser i tredje kvartal om lag 3 millioner. I år tok vi færre enn en tredjedel så mange utenlandsreiser.

Vi brukte like mye innenlands i år som vi brukte utenlands i 2019. Figur: SSB.

Undersøkelsen viser at Norgesferien blir billigere for oss. Vi benytter oftere enklere innkvarteringsmuligheter som hytter og camping. Dermed bruker vi mindre penger totalt på ferie i år enn før pandemien. 

I år brukte vi 37,4 milliarder innenlands og 7,1 milliarder kroner utenlands. I 2019 brukte vi kun 12,3 milliarder innenlands mens vi brukte 37,4 milliarder kroner utenlands.

SSBs reiselivsundersøkelse omfatter alle typer reiser, og bobil er ikke skilt ut i tallene fra SSB. Men vi vet fra tidligere tall at campingplassene har gjort det godt i sommer og har slått flere rekorder.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Det går mot årsrekord for campingplassene

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *