Noe nytt under markisa

Hva er nytt under markisa? undret vi da vi besøkte Thule og Fiammas stands på Caravan salon i Düsseldorf. Og sannelig dukket det ikke opp en helt ny type telt, flere små og store forbedringer og nye produkter.

Det ligger i detaljene. Dette hjørnedekselet skal hindre regnet fra å sildre inn. Foto: Fiamma.

Det ligger i detaljene. Dette hjørnedekselet skal hindre regnet fra å sildre inn. Foto: Fiamma.

Fiamma lar det i år først og fremst ligge i detaljene. Privacy room CS light til F35 er nå tilgjengelig også for vans i lengder på 250 og 270 cm for markiser 180-220 cm over bakken.
Har du irritert deg over at det renner vann inn i hjørnet mellom markisen og veggene i de ytre hjørnene, så har Fiamma nå lansert et regndeksel du kan sette over i hjørnet på flere av deres markiser.
Fiamma har også lansert en rullende takrail som skal gjøre det enklere å skyve kanoer, takbokser og annet opp på taket bakfra. Dette er spesielt for Ducato, men skal også kunne benyttes på andre bobiler.

Thule med ”etter-prototype”
Ikke var det en prototype, men Thule har likevel så få eksemplarer av sitt nye markisetelt Thule QuickFit at de ikke får det med seg til Caravanmesse på Lillestrøm. Du må derfor se det her og vente til nyåret før det er i handelen.
Det nye teltet fra Thule viser åpenbart noe nytt i utvalget av fortelt til bobiler (og campingvogner). Dette er et komplett telt – i et stykke, som du henger opp under bobilens markise. Dermed får du to lag og ekstra god beskyttelse mot fukt fra oven.

Thules nye fortelt henges opp i markisa. Du får neppe se det flere ganger før det er i handelen på nyåret. Foto: Knut Randem.

Thules nye fortelt henges opp i markisa. Du får neppe se det flere ganger før det er i handelen på nyåret. Foto: Knut Randem.

Dette teltet leveres i lengder på 260 og 360 cm, men behøver ikke å være like langt som markisa. Det kan nemlig flyttes sidelengs der det henger i frontskinna på markisa.
Det som gjør at dette forteltet skiller seg mest fra andre fortelt til bobil, er at dette også har en baldakin foran teltet. Du kan også åpne det i nesten alle retninger.
– Da slipper du skoeskefasongen på forteltet og likevel setter du teltet opp på 15 minutter, hevder Thules standbetjening.
Forteltet kan benyttes på bobiler med høyde 260 cm opp til skinna. Og der er vi ved aberet mange bobilister kanskje vil verge seg mot. På bobilens vegg må det nemlig monteres en skinne i passende høyde. Den bør limes og skrus, forteller Thules representant. Og da spørs det selvfølgelig også om den går klar av døra.
Forteltet veier kun 16-20 kg med alt utstyr pakket i en bag, fortelles det. Det skal også finnes i en egen versjon for Ducato, men den var ikke tilgjengelig på messa.
Thule beskriver forteltet som motstandsdyktig mot riveskader og det skal ha sterk vannfasthet.

For de som ikke vil sette en eneste ekstra skrue i veggene på sin bobil har Thule nå lansert vakum-knagger slik at du kan plassere kroker der du vil etter behov.
Utover dette er også Thules nyheter marginale og går i detaljene. Det går også i nye farger på vesker og hyller som kan henges opp i deres systemer.
– De gamle fargene var stygge, innrømmer Thules representanter.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *