Ikke vent som folk flest, forny passet ditt nå

Nå er det mye ledig kapasitet på passkontorene. – Unngå passkøene til våren, og forny passet nå, sier Bekim Olomani, leder for passavsnittet i Oslo politidistrikt.

Det kan være lurt å tenke på fornyelse av passet i god tid før utenlandsturen. Foto: iStock.

Før sommeren var det passkrise i hele landet, med lang ventetid for fornyelse av pass. Nå har passkontorene ledig kapasitet, og oppfordrer befolkningen til å sjekke passet allerede nå.

– Erfaringsmessig er det størst pågang på passkontorene våre i forbindelse med skolens ferier. Det er følgelig minst pågang i etterkant av skolens ferier og frem til det nærmer seg til neste ferietid, sier Bekim Olomani.

Dekker reiseforsikringen utgått pass?
Annika Persson er skadedirektør hos Codan Forsikring. Hun forteller i en pressemelding om flere fortvilte kunder som lurte på hva de skulle gjøre dersom de ikke fikk fornyet passet i tide.

– Det løste seg for kundene vi snakket med, alle fikk pass. Det er likevel greit å vite at du ikke får dekket dette på reiseforsikringen din, sier Annika Persson.

– Sjekk passet før du bestiller reise. Med passkrisen friskt i minne, anbefaler vi å fornye passet allerede nå, sier Persson.

Forny pass opptil ett år før utløpsdato
Det er mulig å søke om nytt pass ett år før passets utløpsdato, ettersom det er enkelte land som krever at passet er gyldig en viss tid etter hjemreise. Noen land krever 6 måneders gyldighetstid etter returdato. Det er opp til den enkelte å undersøke hva som er gjeldende for landet de skal til. Nyttig informasjon om dette finnes blant annet på: www.landsider.no.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *