Feirer ti år i bobilmarkedet

Sunlight markerer at det er ti år siden merket tok sine første skritt ut i bobilmarkedet. Til jubileet har Sunlight laget to jubileumsmodeller, nytt ekstriør og flere nye plantegninger.

Sunlight T65 er bygget på lavt chassis og har tverrstilt dobbeltseng bak. Foto: Sunlight.

Sunlight T65 er bygget på lavt chassis og har tverrstilt dobbeltseng bak. Foto: Sunlight.

Jubileumsmodellen har fått navnet ”Nordic 10 Year Edition” og finnes i to utgaver – i T68 med enkeltsenger og T69L med king size seng. Det er kun soveavdelingen bak som skiller de to bobilene fra hverandre. Begge er 743 cm lange og har en totalvekt under 3500 kg.
Jubileumsmodellen har fått sølvfargede utvendige vegger og modernisert dekor. Sunlight skryter også av interiøret som holdes delvis i skinn i lys beige og grå toner. Som inkludert ekstrautstyr i jubileumsmodellene leveres blant annet gulvvarme, markise og sykkelstativ.

Sunlight eies 100 prosent av Dethleffs. Det var også på Dethleffs fabrikk i sydtyske Isny produksjonen startet for ti år siden. Merket ble eget selskap i 2006 og produksjonen ble deretter flyttet til den nybygde fabrikken Capron i Neustadt ved Dresden. I dag sysselsetter denne fabrikken 300 personer.

Nytt utseende
Sunlight fornyet interiørene da 2014-modellene ble lansert for et år siden. Det får derfor bare mindre endringer i 2015. Nå står eksteriøret for tur. Blant annet som en følge av det nye Fiat-chassiet får 2015-modellene nytt utvendig design. I fronten preges endringene av større frontrute og høyere plasserte lykter. I tillegg har T-modellene fått nytt overbygg over førerhuset med mulighet for å bestille ektra takvindu i overbygget.
Baksiden er også re-designet. Her er lyktene plassert vannrett slik at sykkelstativet kan festes lavere enn tidligere. Den utvendige dekoren er også fornyet i 2015-serien.

I det nye modellåret lanserer Sunlight tre nye T-modeller. Det gir totalt tretten plantegninger – ti for T-modellene og tre for A-modellene.

Del dette med andre:

  1 comment for “Feirer ti år i bobilmarkedet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *