Endelig godkjente bobilplasser

Politikerne og naboene sa ja, men byråkratene i fylket sa nei da campingplassen ville utvide på nyanskaffet område. Nærmere to år har det tatt å komme i mål.

Omtrent ved den røde prikken kommer det 30 nye bobilplasser. Resten av campingplassen ligger bak trærne til høyre.
Det er kort vei til Fagernes sentrum. Foto: Fagernes camping.

Det er en lettet og boblende glad daglig leder, Kaja Funder Idstad, på Fagernes camping vi får på tråden i dag.

Sist vi snakket sammen var i november 2018. Da hadde prosessen med å utvide den populære campingplassen med 30 nye bobilplasser stoppet opp. Men i januar i år kom endelig godkjenningen på en nesten to år lang prosess.

Fagernes camping kjøpte en naboeiendom på 2,6 mål. Tomta var regulert til landbruksformål, men ble ikke brukt til landbruk. I stedet for å vente på en ny kommunedelplan, søkte de om dispensasjon fra planen. Å vente på ny kommunedelplan ville vært det samme som å vente til en gang etter neste kommunevalg.

– Vi tok en sjanse da vi kjøpte tomta, men det var det eneste arealet der campingplassen kunne utvide. Med det vi visst om bruken av tomta og naboenes holdning så benyttet vi denne muligheten, forteller Idstad.

Politikerne i planutvalget i kommunen støttet søknaden, men administrasjonen gikk i mot og saken gikk dermed til Fylkesmannen.

Sentrumsnær bobilplass
I mai i 2019 var arkeologene fra fylket på tomta og gjorde utgravinger, men funnene var så ordinære at de ikke var i veien for å benytte tomta slik campingplassen ønsket.

Fagernes camping har planmessig oppgradert plassen. Her fra en oppgradering utført i 2018. Foto: Fagernes camping.

– Rundt påsketider starter vi å grave på tomta om snøen har gått, forteller Idstad. Det er mannens entreprenørfirma som har fått jobben og styrer planleggingen. Han har allerede bestilt ny trafo og asfaltlegging, forteller hun.

– Rundt 1. juni bør de ha kommet langt, og seinest ved skoleslutt skal plassen så klar for gjester.
Da blir det ca 30 plasser med strøm på alle. Vi bygde ny tømmestasjon i fjor og et servicebygg ligger i tilknytting til de nye plassene.

Idstad kan fortelle at de ønsker å holde hele campingplassen på fem stjernes nivå. Det betyr at det nevnte servicebygget, som er noen år gammelt, blir neste prosjekt for oppussing.

– De nye plassene blir veldig sentrumsnære der de kommer i forlengelsen av dagens plass i retning Fagernes sentrum. Vi må vel bli en av Norges lengste campingplasser nå, undres Idstad.

Hun er glad for støtten campingplassen har fått av naboene og politikerne. Lokalsamfunnet har stilt opp på deres side i denne prosessen.

Nå er det altså gitt midlertidig dispensasjon. Det betyr at endelig omregulering må gjøres når kommunedelplanen kommer opp til revisjon etter neste valg.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Campingplass vil bli bedre for bobiler, men får de lov?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *