Åpner ny E6 fra Kvål til Melhus

Mandag 27. juni åpnes den nye E6-en fra Kvål til Melhus for trafikk. Fra nå av kan du kjøre i 110 km/t på flunkende ny firefelts vei. Men i helgen før åpning blir E6 helt stengt.

Du slipper inn på E6-en fra Kvål til Melhus mandag, men offisiell åpning blir først i oktober når de siste arbeidene er ferdige. Foto: Nyr Veier.

Siden høsten 2019 har Nye Veier, Peab og Cowi jobbet med ny E6 fra Kvål til Melhus. Deler av den nye strekningen ble åpnet før jul i fjor, men mandag 27. juni kan trafikantene ta i bruk hele den nye motorveien.

– Dette har vi gledet oss til! Og vi er glade for at vi kan åpne nyveien før fellesferien starter, slik at alle som skal på bilferie gjennom Melhus får kjøre på den nye veien, sier Ole Gunnar Sølberg, konstituert prosjektsjef i Nye Veier i en preessemelding.

Selv om E6-trafikken flyttes over til den nye veien, er ikke prosjektet helt ferdig enda. Det skal fortsatt jobbes med rundkjøring og Park and ride på Hofstad, og på fylkesveien i hofstadområdet. Det gjenstår også arbeid med grøftene langs E6 og noe asfaltarbeid etter det ujevne dekket fra i vinter. Det vil derfor fortsatt bli tilfeller der E6 må stenges.

– Vi vil måtte stenge E6 i perioder. Da blir det som vanlig omkjøring via fylkesvegen/Melhusvegen, sier Sølberg. Stengningene vil bli varslet på vanlig måte gjennom Nye Veiers kanaler.

Det blir markering av ny E6 i oktober når alt arbeidet er ferdigstilt.

Prosjektet tar sommerferie
I uke 29, 30 og 31 blir det garantert ingen stengninger grunnet utbyggingsprosjektet. Da er det nemlig full stans i anlegget på grunn av sommerferieavvikling. Resten av sommeren blir det redusert aktivitet.

Husk at E6 stenges i helgen
Husk at E6 blir stengt kommende helg. Fra fredag 24.06 kl. 19.00 til mandag 27.06 kl. 06.00 vil E6 mellom Melhus og Hofstad være stengt. Det er for å kunne ferdigstille den nye veien. Omkjøring er via Fv6612 (Melhusvegen) og over tunneltaket på Hofstad i denne perioden.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *