Weinsberg med verdenspremiere for en tøffing

I dag presenterte Weinsberg for første gang sin nye studie og videreutvikling av en bobil for litt røffere forhold.

Weinsberg X-pedition 600 MQ er neste steg for litt røffere forhold. Foto: Produsenten.

Det er Weinsberg X-pedition 600 MQ som nå vises for første gang. I en pressemelding understreker Weinsberg at dette skal være den pålitelige partneren på reiser ut i «den store, vide verden».

Den fullstendig redesignede Weinsberg X-pedition 600 MQ-studien skal gi alt en globetrotter kan ønske seg, lover produsenten.

Den bygges på slitesterke Mercedes-Benz Sprinter, med 150 HK og bakhjulsdrift. Det skal gi et pålitelig, kraftig og teknologisk solid grunnlag for Weinsberg X-pedition.

Modellen har et selvsikkert utseende på massive 245/75 R 16 terrengdekk. Weinsberg tilbyr også X-pedition med et firehjulsdrift chassis, med en fjæringsløft på 100 millimeter.

Interiøret i X-pedition viser at røffe forhold ikke betyr å gå på akkord med komforten, mener Weinsberg. De vertikale veggpanelene skal bidra til en effektiv lydisolasjon. Møbeldesignet er moderne i formen og en kombinasjon av kanter, børstet rustfrie stål perforerte plater og et ambisiøst belysningskonsept med stadig skiftende LED-farger skiller seg ut.

Enkelt og moderne interiør. Foto: Produsenten.

Weinsberg X-pedition 600 MQ gir plass til opptil fire personer – og kommer med mange praktiske løsninger. For eksempel kan bordet også brukes utendørs, og ryggstøtten på bakre seng kan brettes opp for å fungere som en komfortabel sofa for lesing eller hvile. Toalettet «gjemmes» når det ikke benyttes, forteller Weinsberg.

Med X-pedition viderefører Weinsberg det de startet på i 2008. For 16 år siden fikk en off-road bobil som brukte en firehjulsdrevet Sprinter som base, mye oppmerksomhet. Nå skal nye Weinsberg X-pedition 600 MQ skrive et nytt kapitel i utviklingen.

Bobilens utseende har kraftige, robuste trekk og dekor som gir den et karakteristisk utseende. Den skal leveres i fire typiske «ekspedisjonsfarger», forteller Weinsberg, som også har lagt inn en gimmick med en LED-lysstripe rundt sidevinduene bak.

Weinsberg X-pedition 600 MQ er i dag en studie, og produsenten har foreløpig ikke delt detaljer om vekt, pris og når den blir tilgjengelig. Redaksjonen vil se nærmere på nyheten i august/september.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Weinsberg med verdenspremiere for en tøffing

  1. Legg merke til at det er mulighet å endre interiørfarzgene. Og led lys rundt sidevinduene. To viktige punkter for den som er på jakt etter en vellfungerende Bobil!!

    • Som det står over så har ikke produsenten delt informasjon om vekt og andre detaljer. Modellen betegnes fortsatt som en studie. Vekt foreligger sjelden før regulær produksjon er i gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *