Voldsom økning av utenlandske besøkende på campingplassene

Mai viste en sterk økning i antallet utenlandske besøkende på norske campingplasser. Også norske besøk økte.

Besøket på campingplassene økte med 8,5 prosent i mai. For utenlandske besøk var økningen langt høyere. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Norske campingplasser hadde i mai hele 734 620 gjestedøgn. Tre fjerdedeler av disse var norske. Store deler av landet hadde spesielt godt vær i mai, så det er kanskje ikke så merkverdig at det ble 5 prosent flere norske besøkende enn i mai 2023. Det understrekes også av Statistisk sentralbyrås rådgiver Boyd Oyier:

– I mai i år var været særs godt, noko som i kombinasjon med mange fridagar kan ha ført til at fleire valde å overnatte på hotell, campingplassar, hyttegrender og vandrarheimar samanlikna med i fjor.

SkyttelPass meldte for kort tid siden at de har doblet salget av bombrikker til spesielt Tyskland og Nederland. Brikkeutstederen mente da at en stor del av disse bombrikkene går til turister med bobil.

Overnattingsstatistikken for mai kan understreke dette poenget. Antallet utenlandske overnattinger økte nemlig med nesten 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Samlet økte besøket på campingplassene med 8,5 prosent i mai.

– Heldigvis sto været oss bi i mai. Det er nok noe av årsaken til økningen blant nordmenn. Når alt har blitt dyrere, tror jeg også at nordmenn velger å reise litt kortere, sier Jarle Buseth, bransjesjef for camping i NHO Reiseliv.

– De utenlandsk storkoser seg i Norge. Vi har merket på messer i utlandet at det er stor interesse for Norge. Valutaen gir en ekstra puff, og vi er i vinden som aldri før, sier Buseth.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Voldsom økning av utenlandske besøkende på campingplassene

  1. Problemet er stengte toaletter eller dårlig rengjøring. Skal vi ha besøk må toaletter være tilgjengelig. Også problemet med tømming av toalettet må ordnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *