Vinterstengt, men åpen likevel

Ålesund bobilhavn har lenge hatt en høy stjerne blant bobilister. Ypperlig plassering og et godt sanitæranlegg er noe bobilister flest setter stor pris på. Strøm har vært et savn, men i år har også det blitt løst. Kommende helg er siste åpningsdag for i år, men det er tilgang til plassen hele vinteren.

Ålesund bobilhavn har fått 16 strømuttak og blir fra neste år reservert tydeligere kun for bobiler. Foto: Knut Randem.

I løpet av sommeren har Ålesund parkering AS montert fire strømstolper med til sammen 16 uttak langs parkeringsrekka mot fjellet. Daglig leder i Ålesund parkering, Anton Hammervold gir ingen håp om at plassene mot sjøen vil få strømuttak med det første.

– Ytterst er det litt dårlig fyllmasse og grunnen er ustabil når vi får ekstremvær, forteller Hammervold.
– Vi kontrollerer kanten regelmessig fordi den er så utsatt. Vi har derfor ingen konkrete planer om strømuttak på sjøsiden av plassen før det er gjort noe permanent med dette.

Prisøkning i 2013
Hammervold smiler gjennom telefonen når vi forteller at mange oppfatter denne bobilhavnen som en mønsterplass.
– Vi mener vi har et bra tilbud med et godt sanitæranlegg, men vi er veldig tydelige på at dette skal være en parkeringsplass for bobilister og ikke en campingplass. Parkeringsavgiften settes også deretter, sier Hammervold.
– Neste år blir prisen økt til kr 200 per døgn. Om det skal skje fra årsskiftet eller fra 1. mai blir avgjort på et styremøte i oktober.
Hammervold forteller at det ikke blir noen prisforskjell på plasser med eller uten strøm. Det kan de ikke å administrere på parkeringsautomaten.

Campingvogner på bobilparkering
På Facebook har vi sett rapporter om campingvognparkering og mye uønsket støy fra utenlandske arbeidere i sommer.
– Det stemmer. Dette har ikke vært noe problem tidligere. Selv om plassen er beregnet på bobiler har vi ikke reagert på at en og annen campingvogn har benyttet plassen.
– I sommer kom det derimot en gruppe med britiske steinleggere og nærmest dominerte plassen i en periode. Vi reagerte allerede etter et døgn, men fikk ikke hjelp av politiet. Vi måtte bruke kommuneadvokaten og prosedyren for bortvisning tok da 14 dager. I denne perioden var det mye uro og tilløp til håndgemeng i et tilfelle, forteller Hammervold.
Etter bortvisningen skal gruppen også ha kommet tilbake for å benytte toalettanlegget.
Ålesund parkering tar sikte på å unngå dette problemet neste sesong. Når plassen åpner igjen 1. mai 2013 vil den være skiltet tydelig med at den kun er for bobiler.
Det vil også bli vurdert å montere kodelås på dørene til servicebygget.

Åpen hele året
I prinsippet er parkeringsplassen åpen hele året mot å betale den samme parkeringsavgiften som i perioden 1. mai til 31. september. Men utenfor åpningssesongen vil servicebygget være stengt og strømmen i stolpene være avslått.
– Deler av plassen kan bli benyttet til biloppstillingsplass i vintersesongen, men ellers betales parkeringsavgift som normalt.
– Vi kan også åpne plassen (strøm og servicebygg) til spesielle arrangementer i vintersesongen, sier Hammersvold. Blant annet blir den åpnet en helg i forbindelse med et julebordsarrangement for en lokal avdeling av Bobilforeningen.

Ålesund bobilparkering hadde dårligere besøk i august i år sammenlignet med august i fjor. Det kan skyldes både dårlig vær og episoden med de britiske steinleggerne i juli. Årets første åtte måneder hadde likevel bedre besøk enn samme periode i 2011.

Del dette med andre:

  3 comments for “Vinterstengt, men åpen likevel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *