Vindusspylervæske fra automat for å spare plast

En norsk produsent av automater mener vi bør fylle vindusspylervæske fra en automat. Da kan vi spare plasten fra noen millioner plastkanner.

Blir det slik du skal fylle vindusspylervæske? Foto: Vendanor.

Det er automatprodusenten Vendanor som har kommet på markedet med en automatløsning for fylling av vindusspylervæske. Den vil de selge til de som selger spylevæske.

Dispenserautomaten løser et problem med plastavfall fra emballasje brukt til vindusspylervæske. For sluttkunden er det bare å kjøre bilen inntil automaten og starte fyllingen. Fyllingen er gjort raskere, renere og enklere enn med tradisjonelle beholdere, skriver selskapet.

– Ifølge våre tall blir det solgt 50 millioner liter spylervæske årlig her i landet. Markedet er stort, og klarer vi å fjerne bruken av plast i dette markedet, vil det være et stort bidrag til miljøet, sier daglig leder i Vendanor Harold Wieldraaijer.

Bedriften med base i Stryn har 16 ansatte og har frem til nå konsentrert seg om salg og pant av gassbeholdere gjennom automat. Godt over 700 automater med gassbeholdere er plassert ut i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Belgia, Nederland og Luxembourg. De overvåkes gjennom bedriftens egen driftssentral. Nå tar de vindusspylerautomatene inn i samme system.

Kombinasjon teknologi og industri
– Det nye produktet passer godt inn i vår portefølje med automater. Miljø er noe samfunnet er opptatt av. Markedsundersøkelser vi har gjort viser at de vi har spurt er opptatt av miljøgevinsten. Vi selger tilgjengelighet, og systemene våre sørger for at automatene aldri går tomme, sier teknologisjef i Vendanor Ralf Bjarne Taraldset.

Vendanor selger ikke selv vindusspylervæske til sluttkunde. De selger automater til aktører der bilister kjøper spylervæske.

Så enkelt er det ikke å komme til vindusspylertanken på mange bobiler. Må vi fortsatt ha med oss noen triks i bakhånd? Foto: Vendanor.

– Vi leverer alt verktøy for de som selger det videre. Markedene som etterspør de nye automatene så langt er elbilladestasjoner, bensinstasjoner, dagligvare- og varehandel, steder der du tradisjonelt venter å finne spylervæske, sier Wieldraaijer.

Påfylling av vindusspylervæske på bobiler kan noen ganger være en akrobatisk øvelse. Det gjenstår å se hvordan automatprodusenten vil løse den utfordringen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *