Vil utvikle Caravan Xpo til årets sosiale event

Ambisjonene er høye for det nye messekonseptet Caravan Xpo. Dette skal bli et viktig sosialt event der kunder, forhandlere og importører kan møtes i en sosial setting.

Caravan Xpo erstatter Caravanmessen og har inntatt Hellerudsletta i steden for Lillestrøm. Foto: Knut Randem.

Fornøyde, men det skal bli enda bedre neste år. Selv om alle utstillerne vi snakket med ønsker seg flere besøkende så var de fornøyde med det nye messekonseptet, som ble arrangert denne langhelgen på Hellerudsletta.

Primus motor og initiativtaker til messa, Jan Sinivaara, høster godord fra utstillerne. En riktig og god satsning, mener mange av dem.

Bobilverden.no har besøkt messa hver dag for å føle på stemningen. Både torsdag og søndag var rolige dager. Derimot var det svært godt besøk spesielt på lørdag.

Utstyrsbutikken solgte godt og hadde tidvis kø. Foto: Knut Randem.

Flere utstillere framhevet at det var god kvalitet på de besøkende. Hvilket betyr at det var interesserte besøkende. Interesserte besøkende kan også finne på å bli kunder der og da. Dermed ble det mange salg, men få vil ha sine salgstall publisert. En utstiller fortalte likevel at de har hatt sitt nest beste salg på messa noen gang. Det beste resultatet kom på Caravanmessen i 2018 da markedet var på sitt høyeste.

Jan Sinivaara er primus motor bak Caravan Xpo. Ambisjonen er å gjøre dette til årets viktigste arrangement. Foto: Knut Randem.

Har reservert i 5 år
Vi kaprer messegeneralen Jan Sinivaara like før Caravan Xpo stengte for i år. Er han fornøyd?
– Jeg har fått ekstremt gode tilbakemeldinger. Spesielt fredag og lørdag var suksess, svarer han.
– Både importører og forhandlere er godt fornøyd og motiverte for å videreføre Caravan Xpo her på Hellerudsletta. Men selvfølgelig må noe endres før neste år.

Alle åpningsdager var det flere faglige og/eller underholdende foredrag på messeområdet. Fredag ettermiddag var det Harald Rønneberg som fyret opp stemningen til fredagskvelden. Foto: Knut Randem.

Sinivaara forteller at messeområdet er reservert i 5 år framover. Forhåpentligvis står en ny hall på 6 000 kvm ferdig til neste års messe. Det blir en utvidelse på 50 prosent av arealet. Om det så skal settes opp en midlertidig hall så skal arealet bli utvidet neste år, lover han.

På årets messe var de to store utstillingshallene fylt av bobiler og campingvogner mens utstyrsleverandørene var plassert i konferansesenteret i andre etasje. Det kunne virke som en avkrok, men dette kan kanskje endres med større areal. Likevel erfarte flere utstyrsleverandører at de fikk bedre respons enn fryktet.

Det var først og fremst bobiler som hadde funnet veien til messecampen, som måtte utvides. Foto: Knut Randem.

– Vi har hatt ca 450 bobiler og campingvogner på messecampen. Noen har vært her en dag og mange har vært her i flere dager, sier Sinivaara, men han har ikke eksakt oversikt over antall døgn i minuttene før messa stenger. Uansett måtte det tas i bruk ekstra arealer for å få plass til alle.

– Neste år skal vi prøve å doble størrelsen på messecampen. Vi skal gjøre dette til et stort sosialt event som kan markere avslutningen på sesongen for de som setter inn eller reiser til Spania om vinteren. Og et sosialt event for alle. Folk skal føle seg velkomne og vi skal legge til rette for gode sosiale opplevelser, lover Sinivaara.

På et punkt ser han et forbedringspotensial. Food-truckene som skulle selge mat på messecampen om kvelden fungerte ikke slik man regnet med. Så neste år blir det trolig en overbygget platting der folk kan samle seg om kvelden for å prate sammen og kjøpe litt mat der om de vil.

Noe som ble svært populært var de små golfbilene som kjørte de besøkende mellom messecampen og hovedinngangen til messehallene. Et gratis tilbud som det bare var å kapre om du syntes bakken opp til messecampen ble for lang.

Tre slike golfbiler kjørte i skytteltrafikk mellom messecampen og messehallen. Foto: Knut Randem.

Antall solgte billetter til messa passerte ikke 6 000, men Sinivaara vil ikke sammenligne med tidligere messer. På Caravan Xpo ble for eksempel flere dagers billetter ikke talt mer enn en gang. Tidligere messer skal i følge ham ha hatt en annen telleprosedyre slik at tallene ikke kan sammenlignes.

– Vi er på riktig vei. Men vi trenger litt tid på å få det slik vi vil, avslutter Sinivaara.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Vil utvikle Caravan Xpo til årets sosiale event

  1. Mer variert mat, og mulighet for å få stå sammen på plassen. Positive folk som ser løsninger og har et smil på lur når man kommer er hyggelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *