Vil øke kjeden med 20 nye campingplasser

Det er trekvart år siden vi kunne bringe nyheten om at norskeide Nordic Camping & Resort (NCR) og First Camp slo seg sammen. Foran den kommende sesongen samkjøres de to kjedene under felles navn.

First Camp Arcus-Luleå er en av kjedens 40 campingplasser. Foto: First Camp.

I en pressemelding i dag melder administrerende direktør Johan Söör at selskapet og deres 40 campingplasser i Sverige i framtiden skal profileres under navnet First camp. En av kjedens plasser ligger i Danmark.

Før sammenslåingen var NCR størst med 25 campingplasser, men den mindre First Camp med 15 campingplasser trekker nå det lengste strået når de to kjedene i praksis slås sammen under samme paraply med felles navn og tjenestetilbud. Som et resultat av dette forsvinner varemerket Nordic camping.

Johan Söör i First Camp vil øke fra 40 til 60 campingplasser. Foto: First Camp.

Kjeden som nå får navnet First Camp ser fram til å levere 2,5 millioner overnattinger i året.

– Med nye First Camp lanserer vi en campingkjede som snur opp ned på hele besøksnæringen. Vi har både visjonene og musklene som kreves for å forvalte den økende interessen for camping, sier Johan Söör.

– Vi har hatt en fantastisk sommer. Antallet overnattinger har denne sommeren økt med 6-7 prosent.

Grafisk design og logo fornyes ved samkjøringen. Söör lover ellers mange nyheter i 2020, men også at gamle kunder skal kjenne seg igjen og kunne bruke sine gamle bonuspoeng.

Ambisiøst mål
En av Söör og kjedens målsetninger er at de 40 campingplassene skal vokse til 60. Noe av veksten skal tas utenfor Sverige. Med rekordsommeren 2019 bak seg mener han at tiden er riktig for videre vekst i dette markedet for klimasmart ferie.
Stømstad camping er en av de siste tilvekstene til kjeden.

Ved sammenslåingen tidligere i år bekreftet selskapet overfor Bobilverden.no at samarbeidet med norske Best Camp og tyske Regenbogen skal fortsette som tidligere.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Norske investorer blir store i svensk camping

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *