Vil du betale 1000 kroner for å parkere bobilen her?

Enkle bobilplasser har fått en ny toppkandidat på prislista. Mens Sjølyst marina tar 625 kroner for en overnatting på båtopplagsplassen så slås de ettertrykkelig av denne plassen i Lofoten. De tar godt betalt for utsikten.

Er denne utsikten verd 900 kroner i døgnet? Foto: Knut Randem.

Det vakte oppsikt blant våre lesere da årets pris for overnatting med bobil på opplagstomta til Sjølyst marina ble satt til 625 kroner. Samtidig er beskrivelsen på marinaens hjemmeside egnet til å skremme bobilistene bort. At det i hele sommer blir trafikkaos og anleggsarbeid på E18 forbi plassen gjør neppe attraktiviteten noe bedre.

Trodde du dette var langt over grensen for hva en overnatting med bobilen kan koste? I Reine i Moskenes kommune har det tidligere vært en fast pris for overnatting fra kl 15 – 08 og 40 kroner per time ellers i døgnet. Om du ikke var for treg om morgenen skulle du kunne klare deg godt under 400 kroner på denne plassen.

Slik er det ikke lenger. Bobilplassen, som ikke har noen fasiliteter utover at den ligger i nærheten av en offentlig tømmestasjon, koster 900 kroner om du blir der i 24 timer. Men betaler du med EasyPark må du legge på 135 kroner til.

Om du bare vil nyte den lyse sommernatta og stå på bobilplassen fra kl 22 til kl 07 neste morgen slipper du unna med 375 kroner. Det har altså blitt en kraftig innstramming i tiden for nattaksten.

Vil du stå utover denne tiden, betaler du 35 kroner per time på automaten. En overnatting med 12 timers varighet vil da koste 780 kroner. Pluss 15 prosent om du betaler med app.

– Ingen bobilcamp
Dette er ingen bobilcamp, men en parkeringsplass, sa ordfører Lillian Rasmussen til Lofot-Tidende da de tok opp prisspørsmålet med henne i fjor. Avisa kunne fortelle om bobilturister som snudde da de fikk se prisen.

På den samme parkeringsplassen betaler en vanlig personbil 25 kroner per time, 300 kroner mindre per døgn enn prisen for bobiler.

Fra Moskenes kommune får Bobilverden.no opplyst at prisene skal opp til ny behandling 13. juni.

Oppdatert: Det ble ingen endringer av prisene i møtet 13. juni. Det innføres nytt parkeringssystem via Norpark og Nortronic med fotoregistering for Reine ytre havn og Sørvågen skole, samt mulighet for bruk av EasyParks app, opplyser kommunen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les ogsåReine: Litt vennligere, men fortsatt veldig dyr

Del dette med andre:

  11 comments for “Vil du betale 1000 kroner for å parkere bobilen her?

 1. Følgende brev er sendt:

  Kjære Ordfører Lillian Rasmussen

  Reine er en av mine favorittsteder i verden.

  Jeg oppdaget Reine i 1977 og har besøkt stedet nesten en gang i året siden den gangen.
  Jeg har hatt med meg hundrevis av venner og bekjente til Riene, og er selvutnevnt ambassadør til Reine.
  Jeg er meget skuffet over kommunen som har nå satt opp prisen på bobilparkeringen til NOK 1000.- døgnet. Plassen er en grusplass, uten strøm, men med flott utsikt.

  Signalet er klart. Ikke kom her og hvis du gjør det, forvent å bli flådd!

  RIP REINE.

 2. Til ordfører L.Rasmussen
  Vil man isolere seg og ta livet av næringslivet i kommunen er dette en rask måte å gjøre det på. Turistene er ikke avhengig av Reine som herved aspirerer til «GRÅDIGHETSPRISEN»

 3. Noe må være gale fatt. Men kommuner og politikere vet at folk betaler 🫡🫡 den plassen er ikke verd mer en en 50 lapp i døgnet. Skam dere

 4. I år vurderte vi Lofoten som reisemål for vår bobiltur. Finnmark er allerede beseiret.. men om denne prisingen av besøkende til Reine er riktig, må andre steder vurderes. I tillegg til den store parkeringsavgift også turistavgift blitt innført. Trist utvikling at grådigheten vil fjerne besøkende.

 5. Flotmyr i Haugesund. De tar 40 kr timen hele døgnet for bobiler.
  Før kostet det kr 40 hele døgnet.

 6. Har sakt det mange ganger,nå som det har øket med bobiler kommer gribbene!
  Og nå som det har blitt dyrt med valutaene benytter de muligheten!
  Faen ta dem alle gribber!!

 7. Dere er klar over at det ikke er en bobilparkering men en vanlig parkeringsplass dere kommenterer på eller?

  • Ennå værre, når du parkerer bobilen der et døgn, for å ta hurtigbåten inn til Nasjonalparken for en overnatting i telt, så betaler du 1000 kroner for å ikke bo i bobilen en gang..

  • De tar ekstra betalt for bobiler så det er vel greit å kommentere på dette tenker jegl Om bobilier ikke hadde blitt nevnt som egen gruppe så hadde jeg vært enig med deg. ikkke fasilitetene som avgør. det er egen nattpris for bobiler her.

  • Bot for ikke å betale nok for parkering er vel maks 600 eller noe. Da er jo bot billigere enn å betale for et døgn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *