– Vil bli campingmarkedets Airbnb

Gjensidige og Campr inngår samarbeid om forsikring for å gjøre utleie av bobil og campingvogn så trygt og forutsigbart som mulig.

Daglig leder i Campr Kåre Johan Røinås (t.v.) og produktutvikler Jørgen Hjelm Bakkerud i Gjensidige presenterer nytt samarbeid om forsikring. Foto: Pressemelding.

Salget av bobiler og campingvogner har skutt i været de siste årene. Det samme gjelder ønsket om å leie og leie ut disse når de ikke er i bruk.

De aller fleste private utleieforhold fungerer fint, men ulykker og utfordringer kan skje. Da er det viktig med seriøse og forutsigbare aktører som gjør opplevelsen trygg for både utleier og leietaker. Airbnb er en slik aktør som mange har gode erfaringer med når det gjelder bosted på ferie. Men hva med campingmarkedet? spør Campr i en pressemelding.

– Med Campr har vi en klar ambisjon å være den beste delingsplattformen for privat utleie av campingvogner og bobiler. Med Gjensidige på laget kan vi tilby en trygg og forutsigbar utleietjeneste for både utleier og leietaker, sier daglig leder i Campr Kåre Johan Røinås. Campr er eid av Ferda.

Slik fungerer det
Sammen med Campr har Gjensidige utviklet en enkel utleieforsikring som gjør at utleier i minst mulig grad blir påvirket av et uhell som skjer under utleie. Forsikringen dekker utleiers egenandel på kaskoforsikringen, eventuelle tapte leieinntekter og gir en kompensasjon for skaden som har skjedd. Utleieforsikringen er inkludert i alle leieforhold som gjøres på campr.no, og har en egenandel som belastes leietaker om uhellet skulle skje.

– Vi har prøvd å gjøre denne forsikringen så forutsigbar og enkel som mulig, sier Jørgen Hjelm Bakkerud, produktutvikler for Mobilitet i Gjensidige Forsikring.
I bunnen ligger alltid utleiers ordinære kaskoforsikring i det selskapet kunden foretrekker. Den gjelder for både eier og eventuelle leietakere. Han minner om at forsikringsselskapet må informeres om utleien for å unngå avkorting eller høyere egenandel ved en eventuell skade

Miljø og bærekraft
Delingsøkonomi og bærekraft blir stadig vanligere og viktigere for folk. Ferda og Gjensidige ønsker å ta en aktiv rolle for å stimulere til bedre utnyttelse av materielle ting som allerede er laget, og bidra til at de som ikke ønsker å eie i stedet kan leie.

– Ferda og Gjensidige har samarbeidet godt gjennom mange år. Da vi ble kontaktet av Ferda med spørsmål om vi kunne utvikle et produkt som ga Campr-konseptet deres økt verdi, var vi enkle å be, sier Ingun Ranneberg-Nilsen, leder for Partner Privat i Gjensidige Forsikring.
– Vi har trygget liv, helse og verdier i over 200 år. Det er ingen grunn til at vi ikke skal bidra til trygge gode initiativer som Campr også, legger hun til i pressemeldingen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “– Vil bli campingmarkedets Airbnb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *