Vil åpne for bobiler i påsken, men får ikke lov

Campingplassene vil åpne for bobiler i påsken, med får ikke lov av kommunen. Allemannsretten går foran camping.

Se lenke til oppdatering nederst i saken.

Sandefjord kommune hegner om allemannsretten utenfor den fastsatte campingsesongen.

Asnes camping, Langeby camping, Vøra camping og Granholmen camping i Sandefjord kommune har sesong fra 1. mai til 1. september. I år merker eierne stor pågang av bobiler som ønsker å komme på besøk i påsken. De har derfor søkt om å få åpne for et begrenset antall bobiler i påsken.

Det er kommunen som eier grunnen og har regulert tiden for campingdrift. Utenfor denne tiden må alt av plattinger og vogner fjernes og områdene er da å betrakte som friområder.

Leder av camping-samarbeidet i Sandefjord, Roger Sørsdal har i år søkt kommunen om å få holde åpent i tidsrommet 26. mars til 5. april 2021. Det er Sandefjords Blad som omtaler saken.

– Det er kun dropp in-plassene som skal benyttes, og vi setter en grense på maks 20 enheter per campingplass, sier Sørsdal i følge avisa. Det er kommunens seksjon for park, idrett- og fritid som har avslått søknaden.

På lederplass skriver redaktør Steinar Ulrichsen i Sandefjords Blad at “Å sette tydelige begrensninger for campingturistenes bruk av de kommunalt eide campingplassene fremstår som en stadig bedre idé. Det handler ikke om motvilje til campingturister, men at grunneierrettighetene til innbyggerne i Sandefjord må forvaltes til felles beste.”

Han berømmer kommunen for at den har avvist søknaden, og ser dette i sammenheng med allmenhetens adgang til kommunens egne strandeiendommer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Politisk styring sørget for bobil-åpning i påsken

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *