Vil anlegge ny bobilplass i Gjøvik

Båtforeningen har i mange år hatt en sommerbobilplass og på parkeringsplassen like bortenfor har det de siste sesongene vært et forsøk med en bobilplass med lengre sesong. Nå legges planer for en større og kanskje permanent bobilplass.

Den midlertidige bobilplassen på Huntonstranda. Det er på området sør for flishaugene i bakgrunn det nye området eventuelt skal ligge. Foto: Knut Randem.

Om du har vært på en av de to bobilplassene i Gjøvik – i båthavna eller på parkeringsplassen – så vet du hvor vi er om du flytter deg sørover, forbi fabrikkanlegget og til området mellom Plantasjen og Mjøsa.

Her legges det nå planer for å etablere en større helårs bobilplass. Oppland arbeiderblad kan fortelle at Gjøvik og omegn boligbyggelag (GOBB) foreslår å benytte en tomt de disponerer til bobilplass. En slik bruk av tomta fordrer en dispensasjon fra reguleringsplanen, men de første kontaktene med kommunen skal være positive. Også den lokale caravanklubben, som driver bobilplassen i båthavna skal være positive til forslaget.

– Alle er positive, men vi må søke dispensasjon, sier administrerende direktør Tom Søgård i GOBB til oa.no. Han ønsker å etablere kontakt mellom bobilplassen og Mjøspromenaden for å gi enkel tilgang til sentrum og turområdet. Caravanklubben skal i et møte ha antydet at det kan bli opptil 4000 bobil-døgn på plassen – til glede for handelsstanden og serveringsbransjen i byen.

Hvorfor ikke boliger?
Når et boligbyggelag ikke vil bygge boliger på en drømmetomt langs Mjøsa, må det være en forklaring. Og det er det.

GOBB har allerede betalt 800 000 kroner til et arkitektkontor for vinnerforslaget i en arkitektkonkurranse i 2018. Men prosjektet kan ikke gjennomføres.

Slik ser vinnerforslaget for området ut. Gass fra treflis stanser prosjektet. Det er på det nederste området det foreslås å etablere en helårsåpen bobilplass. Illustrasjon: Urban Power.

Under tusenvis tonn med stein fra byggingen av Fjellhallen til OL i 1994 ligger det et tjukt lag med flis fra Hunton fiber. Det byr på en uventet hindring for boligbygging. Metangass.

Oa.no har tidligere omtalt den uventede hindringen. I området er det forekomster av metan- og karbondioksidgass. Den kommer fra laget med treflis som ligger på fire-fem meters dyp. Konsulentfirmaet Sweco har slått fast at gassen som siver ut og blandes med luft ikke gjør det farlig å ferdes i området.

I et forprosjekt skal det gjøres grunnundersøkelser i områder og vurderes om gassen kan benyttes i fjernvarme. Om alle fortsetter å være like positive til en dispensasjonssøknad som de har gitt uttrykk for, og grunnundersøkelsene bekrefter at gassen er trygg for besøkende ligger det an til en avtale om bobilplass i flere år framover.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *