NAF: Viktig å sjekke blindsonen

– Syklister, mopedister og motorsyklister på veiene er et sikkert tegn på at våren er her. Sjekk speilene og blindsonene ofte, og vær ekstra oppmerksom i veikryss, råder Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF nå når tohjulingene er tilbake på veien.

Mopedistene, motorsyklistene og syklistene har et eget ansvar for å gjøre seg selv mest mulig synlig i trafikkbildet ved å bruke tegn, fart og plassering på en smart og tydelig måte. Når du kjører forbi en syklist bør avstanden være minst 1,5 meter, råder NAF. Foto: NAF MC.

– For mange kan det være en brå overgang når man etter vinteren ikke lenger er vant til å se trafikanter på to hjul. Før vi igjen blir vant til å dele veien, må bilførerne følge ekstra nøye med og sjekke speilene og blindsonene ofte, oppfordrer Ryste i en pressemelding.

I tillegg må du som kjører bil holde god avstand til tohjulingene.
– Mopeden, motorsykkelen og sykkelen er mindre enn biler og vogntog, og de er derfor nærmere enn du tror. Vi må gi plass til alle, slik at hver og en av oss kan føle seg trygge i trafikken, fortsetter hun.

Gi plass til alle
Som bilist er man nødt til å tenke som en som sitter bak styret til en tohjuling, og som fører av en tohjuling må man tenke som en bilist.

– Det er viktig å gi tegn og at vi alle overholder trafikkreglene. Samspill er nøkkelen her. Hvis alle er oppmerksomme og viser hensyn til hverandre, kan det bli en trafikksikker vår for alle som skal dele veien, sier Ryste.

Mopedistene, motorsyklistene og syklistene har også et eget ansvar for å gjøre seg selv mest mulig synlig i trafikkbildet ved å bruke tegn, fart og plassering på en smart og tydelig måte.

– Bruk fart og plassering aktivt, slik at andre ikke kan kjøre på deg. Prøv å se om bilføreren har oppdaget deg. Se på forhjulene hvor de peker og om de ruller, tipser Ryste.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *