Vi ble bergtatt i marmor

En båttur i marmorgruva er en fantastisk opplevelse. Her blir du bergtatt i en vakkert lysdekorert gruve.

Fargene rundt grotteåpningen skifter farge kontinuerlig. Foto: Knut Randem.

Det var en regntung dag på forsommeren. Hvorfor ikke gå under jorda – oppe i fjellet? I Eide på veien mellom Molde og Kårvåg på Atlanterhavsveien kan du gjøre nettopp det.

Marmorgruva fra 1938 er ikke lenger i regulær drift, men gruva langt oppe i fjellet er delvis satt under vann. Der inviterer Bergtatt Opplevelser til båttur i en vakkert lyssatt grottesystem.

Selv belysningen har marmor som skjerm. Foto: Knut Randem.

Du klyver ombord i en røff buss nede i fjellsiden og blir kjørt langt opp i den bratte fjellsiden. Der kjører vi flere hundre meter inn i fjellet. Et gigantisk rom og en stor konserthall er det første som møter deg. Men like ved siden av frister en mørk grotte med skiftende lyssetting.

Det blir magisk med skiftende lyssetting gjennom gruva. Foto: Knut Randem.

To flate båter er det som bringer oss inn gjennom grottegangene. Lys og farger skifter på vår vei fram til målet. Opplevelsen er magisk.

Fargene skifter. Foto: Knut Randem.

Innerst i grotta går vi i land og får lære mer om marmor og grotta. Vi får også smake vann som er filtrert gjennom fjellet. Så går turen tilbake den samme veien vi kom. Tror vi, det var bare å stole på at båtføreren hadde funnet veien ut tidligere.

Innerst i grotta forlater vi båtene en liten stund. Foto: Knut Randem.

Du får også en gjennomgang av marmorproduksjonen på stedet. Visste du forresten at marmorpulver har blitt brukt i avispapir?

I sommersesongen fram til 16. august kan du dra på båttur i marmorgruva på Eide hver dag – unntatt mandager. Prisen er kr 400 per person, men det gis familierabatt. Billetter må du bestille på forhånd på berg-tatt.no. Det arrangeres også konserter i anlegget.

Og båtføreren fant veien ut igjen. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *