Vet ikke hva redusert ferjeforskudd vil koste

Det høye ferjeforskuddet for kjøretøy over 8 meter var tema under forhandlingene mellom Frp og regjeringen. Men ingen har regnet på hvor mye eller lite det vil koste å redusere ferjeforskuddet.

Vil et lavere ferjeforskudd koste Staten noe, eller vil det bare bedre familienes likviditet? Foto: Knut Randem.

Da regjeringen og Frp inngikk forlik om budsjettet var både ferjepris og ferjeforskudd tema i forhandlingene. Det har Bård Hoksrud (Frp) bekreftet overfor Bobilverden.no.

Vanligvis har alle poster i statsbudsjettet en prislapp. Mange stiller spørsmål om en lavere forskuddsinnbetaling i det hele tatt kan betraktes som en utgift.

Samferdselsministeren har tidligere uttalt at han er redd for mange skal få halv pris på ferjene dersom forskuddbeløpene er for lave. Bobilverden.no har derfor spurt Samferdselsdepartementet om hvor mye de har beregnet at et nedsatt ferjeforskudd vil koste Staten i form av økte rabatter.

Vi har ikke blitt bedt om å regne på kostnaden for lavere ferjeforskudd, forteller statssekretær Ingeling Noresjø. Foto: Torbjørn Tandberg.

Har ikke regnet på kostnaden
Statssekretær Ingelin Noresjø (Krf) i Samferdselsdepartementet sier til Bobilverden.no at de i den grad temaet var oppe i forhandlingene med Frp, ble de ikke bedt om å regne på kostnaden ved å senke ferjeforskuddet for kjøretøy over 8 meter fra 14 800 kroner til samme nivå som kortere kjøretøy.

– Det har ingen hensikt å ha et system der alle får rabatt, sier Noresjø og legger til at de har ønsket å prioritere pendlerne. Prisen på ferjebillettene på riks- og fylkesveier går som kjent ned med 25 prosent fra 1. juli 2021.

– Det er flere grunner til å gå gjennom takstsystemet for ferjer. Vi har bedt Statens vegvesen gjøre en helhetlig gjennomgang av takster og rabatter innen nyttår, forteller Noresjø.

Gjennomgangen blir neppe klar til statsbudsjettet for 2022. Noresjø regner derfor med at dette blir et tema i revidert nasjonalbudsjett når det behandles i juni 2022.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Ferjeforskuddet: Føler vi ble sviktet
Les også: Ferjeprisen går ned, men fortsatt høyt ferjeforskudd
Les også: Frykter mange skal få rabatt på ferger

Del dette med andre:

  3 comments for “Vet ikke hva redusert ferjeforskudd vil koste

  1. Hvis de vil prioritere pendlere så skjønner jeg ikke at de setter grensen på 8 meter. Meget sjelden at personbiler er så lange. Gå ned til 6 meter på 50%, 8 meter på 40%,10 meter på 30%, 12 meter på 20%. Dette forutsetter at dagens sats går ned med 25%. Dette kommer til å hjelpe på turismen på sikt for hver en grend i utkantnorge.

    • Det er relativt mange med store biler som reiser frem og tilbake med ferjer flere ganger for dagen her i landet. Uten disse blir det etter hvert lite varer i butikker etc… 🙂

  2. Dette med kort for å få rabatt er bare et spill hvor dem som ikke klarer forskuddsinnskuddet blør. Kutt ut kortet og belast mot autopass-brikken. Da vet alle hva det koster å ta ferge. Kontoret for autopass ferge kan legges ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *