Verdt en reise – eller en stans på veien

Foto: Marie Hidvi.

Nylig ble Falkenberg i Sverige kåret til «Årets värt en resa» i den nordiske restaurantguiden White Guide. Det er første gang en hel kommune i Sverige har fått denne æren.

Det er ikke så rart med tanke på alle populære restauranter og spisesteder med fristende matopplevelser basert på både kortreist, tradisjonell og innovativ matproduksjon, skriver Visit Sweden i en pressemelding.

Fra Borgarmestergården. Foto: Marie Hidvi.

Har du tenkt deg til Sverige er det verdt å ta turen nedover kysten og innom Falkenberg. Her får du en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme. Dette er også noe White Guide, den prestisjetunge matguiden, sier seg enige i. Falkenberg ble nylig tildelt prisen «Årets värt en resa», på bakgrunn av entusiasmen de har skapt blant matentreprenører, som har gjort området til en helt unik svensk matdestinasjon. Dette er faktisk første gang en hel kommune går til topps i guiden over Sveriges beste matopplevelser.

Falkenberg ligger i Halland, kjent som Sveriges riviera, og har en lang tradisjon for matproduksjon. Områdets matkultur balanserer både kyst og innland, og med nærheten til sjøen, gunstige dyrkingsforhold og høyt kunnskapsnivå, har Falkenberg alle forutsetninger for å skape gode og unike matopplevelser. Halland er kjent som Sveriges riviera med sin lange kyst, og dette kommer også frem i deres matkultur. Regionen bugner av lokale gode råvarer med spesialiteter som grønnkål og pepperrot, delikatesser fra havet og et fantastisk villaksfiske i elver og bekker.

Falkenbergs skafferi og matdager
Falkenbergs mange restauranter, kaféer og produsenter har gått sammen i noe som kalles for Falkenbergs Skafferi. Tar du turen hit kan du smake deg gjennom alt fra autentisk italiensk pizza til kortreist og lokal mat, «fika» på ekte svensk vis med ferske bakverk og middager i spektakulære miljøer med utsikt over havet i solnedgang.

Matdagene i Falkenberg byr på noe ekstra. Foto: Marie Hidvi.

Den 7. – 8. september i år kan du også få med deg alt av hva Falkenberg har å tilby. Denne helgen arrangeres Falkenbergs Matdager, en matfest hvor lokal mat og lidenskap for mathåndverk står i fokus. Her samles Falkenbergs entreprenører innenfor mat og matopplevelser. Under Falkenbergs matfestivaldager arrangeres blant annet “Skafferibesök” som gir deg muligheten til få innblikk i hva som foregår bak kulissene til Falkenbergs Skafferis medlemmer.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *