Verdenspremiere for ny røff bobil på Caravan Xpo

Torsdag blir det verdenspremiere for den nye bobilen Xtura. Premieren er lagt til messa Caravan Xpo på Hellerudsletta – før den vises for et internasjonalt publikum i Paris.

Xtura blir noe helt nytt fra Eura Mobil. Foto: Produsenten.

Nå satser også Eura Mobil på trenden med bobiler utstyrt for vanskelige og uveisomme strøk. 4×4, terrengegenskaper og stor grad av selvforsynthet skal være sentralt for deres nye Xtura.

Normalt viser bobilprodusentene sine nye modeller først på Caravan salon. Men da messa i Düsseldorf ble arrangert for to uker siden var Eura Mobil åpenbart ikke klare til å lansere sin overraskelse. Dermed blir det Caravan Xpo som får gleden av å huse verdenspremieren.

Internt i Eura Mobil har man holdt kortene tett til brystet. Det skal etter det vi erfarer ikke ha vært flere enn absolutt nødvendig som har kjent til detaljene rundt denne nyheten.

Xtura skal være en bobil for deg som ferdes i uveisomt terreng. Foto: Produsenten.

Bobilverden.no har fått innsyn i noe av dokumentasjonen for den nye tøffingen. Xtura bygges på Mercedes Benz og er utstyrt med en motor på 190 hk, ni trinns automatgir og en dieseltank på 92 liter.

Med solcelleanlegg og en solid batteribank på 330 Ah skal man kunne klare seg selv lenge med Xtura. Kjøleskapet har kompressor og på koketoppen kombineres en induksjonsplate og to gassbluss. All-Terrain-Navi fra Garmin og gulvvarme i førerhuset skal være blant finessene Xtura kan utstyres med.

Xtura skal måle under 7 meter på lengden og får en maksimalvekt på 4 100 kg.

Som alle andre må også redaksjonen vente med å se Xtura til den kommer på Hellerudsletta. Dit kommer den nesten rett fra produksjonshallen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Verdenspremiere for ny røff bobil på Caravan Xpo

  1. Ganske utrolig, her har produsenten valgt den korte akselavstanden på MB Sprinter. Resultatet er et stort overheng. Det ville blitt en bil med mye større fremkomlighet om den mellomlange akselavstanden var blitt valgt. De hvor seterveien, eller fjellveien slutter blir man hengende bak når man må snu. Man blir også hengende bak når overgangen mellom god o g setervei er for bratt.. Hymer har på sin firehjulstrekker gjort den samme feilen. Hymer skryter av at deres firehjulstrekker er bygget for eventyr opplevelser. Med et slikt konsept kan man ikke forlate ringveien på Island.
    Mvh Steinarontour.

  2. Kjøpte en Hymer mlt 580 når den ble lansert . Prøvde den i ulendt terreng ved overganger fra nedkjøring til oppkjøring tok hengerfeste nedi , og bilen sto med bakhjula i løse lufta på grunn av kort akselavstand og stort overheng bak. Og dette var 4 hjultreken og alroadutgaven.

  3. Det SØ skriver er høyst relevante kommentarer. I tillegg blir lastfordelingen helt håpløs. Når man skaffer seg en slik doning, må man vel kunne ta med noe ekstra utstyr, som fortrinnsvis plasseres i garasjen bak. Med den akselavstanden blir bakakselen garantert overbelastet. Dette er et problem for mange bobiler i dag. For kort akselavstand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *