Verdens største bobilmesse – igjen

I Düsseldorf går forberedelsene for fullt fram mot årets messebegivenhet i månedsskiftet august – september. Det blir 16 store haller med alt du kan tenke deg av og til bobil og vogn.

På Caravan salon får du se både det du ikke trenger og det du helst vil ha. Foto: Knut Randem.

I fjor kom det 235 000 besøkende til messa i løpet av de ti dagene den var åpen. De kunne møte 736 utstillere i 16 haller. Det var et rekordstort areal og messa blir like stor i år, melder messearrangørene.

I de 16 hallene får de besøkende se over 2 000 fritidskjøretøy. De aller fleste av disse er bobiler og campingvogner. Egne haller er reservert for utstillere av tekniske produkter, tilbehør og reisemål. Det er vanligvis egne haller for bybobiler og de største luksusbobilene. Men de fleste hallene fylles av bobiler og campingvogner i ulike størrelser.

På Caravan salon stiller produsentene ut så godt som hele kolleksjonen sin av bobiler og campingvogner. Det er som regel også her nyhetene for neste sesong vises fram for første gang.

På Caravan salon presenteres både store og små nyheter. Foto: Knut Randem.

– Vi er veldig fornøyde med påmeldingene som er mottatt så langt. Forespørsler fra nasjonale og internasjonale utstillere har økt igjen i forhold til året før, og vi har allerede måttet sette opp ventelister i mange segmenter.

– Caravan salon er årets høydepunkt for besøkende og utstillere og det ubestridte møtepunktet for hele bransjen med gjester fra alle kontinenter. Det er og vil være utstillingsvinduet for innovasjoner fordi i Düsseldorf presenteres trendene og innovasjonene for den kommende sesongen og framover, sier Caravan salons direktør Stefan Koschke.

– Etter de mange restriksjonene som ble pålagt i løpet av Covid-årene, har folk mer enn noen gang lyst til å reise og nye eventyr. Pandemien har også gjort det klart at feriegjestenes prioriteringer har endret seg. I dag leter folk etter individualitet, fleksibilitet og nærhet til naturen, sier Daniel Onggowinarso, administrerende direktør i Caravaning Industrie Verband eV (CIVD). Han mener det taler til fordel for bransjen.

Messecampen er godt organisert. Foto: Knut Randem.

Verdens største messecamp?
Messearrangørene omtaler selve messa som verdens største i sitt slag. Om messecampen er verdens største skal være usagt, men der er det plass til 3 500 bobiler og campingvogner fordelt på flere områder. Derfra er det shuttelbusser til messa. Mange bobiler finner også alternative overnattingssteder i omegn under messa.

Caravan salon er åpen for vanlig besøkende fra 26. august til 3. september. Billettsalget starter i slutten av juni på caravan-salon.com.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *