Velutstyrt van med god plass

Karmann Davis 630 og Dexter Go! 620 er to nyheter for de som vil ha en mindre og smekker bobil. Van av denne typen regnes som bybobilene framfor noen for de de er lettere å manøvrere i trange gater enn større bobiler.

Davis 630 interiør. Foto: Eura Mobil.

Davis 630 interiør. Foto: Eura Mobil.

Karmann er Eura Mobils andre merke og fyller ut kolleksjonen med bobiler for de som vil klare seg med noe mindre. Dette er likevel praktiske og velutstyrte bobiler.

Davis 630 er bygd på en lang Fiat Ducato. Foto: Eura Mobil.

Davis 630 er bygd på en lang Fiat Ducato. Foto: Eura Mobil.

Den nye toppmodellen fra Karmann er Davis 630. Den er basert på en lang Fiat Ducato hvor det blir god bevegelsesfrihet for fire personer. Selv framhever produsenten det separate dusjkabinettet og døra mellom fremre og bakre del av bilen. Det må vi vanligvis til langt større bobiler for å finne. Produsenten er også stolt av den uttrekkbare dobbeltsengen som kan gjøre bilen til en ”dobbelt-dekker”. Vi har ikke sett Davis 630, men ser fram til å studere hvordan dette er løst når den blir presentert på Caravan Saloon og Caravanmessen på Lillestrøm i september.

I vaskerommet er vasken sammenleggbar og rommet kan brukes til alternative formål underveis. I den fremre delen er det et klassisk kjøkkeninteriør og spiseplasser. Davis 630 skal ha god lastekapasitet før den når 3500 kg. Karmann lover også en god utstyrspakke på ”bildelen” så som klimaanlegg, metallic lakk, fartsholder og annet.

Dexter Go! 620 er bygget på en Renault Master. Foto: Eura Mobil.

Dexter Go! 620 er bygget på en Renault Master. Foto: Eura Mobil.

En liten storebror
I modellserien Dexter Go! får den kompakte Dexter Go! 560 følge av en ny Dexter Go! 620. Denne er bygget på en Renault Master og tilbyr det lille ekstra på alle områder i forhold til lillebror, mener Karmann selv.
Den har en større seng bak (193×136 cm), et romsligere vaskerom og større bevegelsesfrihet foran. Den registreres standard for fire personer, men et femte sete kan utstyres med bilbelte.

Når sengen bak er brettet opp, er det plass til to sykler eller andre større gjenstander på gulvet. Denne modellen har et 90 liters kjøleskap og 2×100 Ah batterikapasitet. Spillvannstanken er oppvarmet og Karmann mener denne bobilen problemfritt kan benyttes om vinteren.
Motoren er standard på 125 hk, men 140 hk kan bestilles.

Også denne modellen presenteres på høstens aktuelle bobilmesser.

Basert på pressemeldinger fra Eura Mobil.

I Dexter Go! 620 blir det plass på gulvet når sengen er slått opp. Foro: Eura Mobil.

I Dexter Go! 620 blir det plass på gulvet når sengen er slått opp. Foro: Eura Mobil.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *